Ο Evans γύρισε από τον τραυματισμό του - Πώς πήγε το τεστ πριν το Ράλλυ Μόντε Κάρλο


Ο τραυματισμός του Elfyn Evans στην off-season περιόρισε την προετοιμασία του ενόψει της νέας χρονιάς, με τις δοκιμές με το Toyota GR Yaris Rally1 να καθυστερούν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: DomGibbonsPhoto/Toyota
  • 14/1/2024

Ο Elfyn Evans είχε ένα ατύχημα με το ποδήλατο κατά τη διάρκεια της off-season, με αποτέλεσμα να σπάσει τα πλευρά του και να μείνει εκτός προπόνησης και δοκιμών μέχρι να αναρρώσει.

Ο Ουαλός κατάφερε να επανέλθει στο 100% και οδήγησε τελευταίος από τους οδηγούς της Toyota το GRYarisRally1, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος στο Μόντε Κάρλο.

Μιλώντας για αυτήν την εμπειρία, ο ίδιος τόνισε ότι οι συνθήκες ήταν δύσκολες, αλλά ίσως αυτό να είναι θετικό για το ράλλυ, αφού η βάση του μεταφέρθηκε ξανά βόρεια, στο Gap:

«Η αίσθηση που έχω βελτιώνεται συνεχώς. Δεν ήταν ιδανικά τα πράγματα αυτόν τον χειμώνα, αλλά σε κάθε περίπτωση τα χειρότερα πέρασαν και τώρα εστιάζουμε στην αίσθηση που έχουμε με το αυτοκίνητο που είναι πολύ σημαντικός παράγοντας.

«Ξεκινήσαμε τις δοκιμές σε δύσκολες συνθήκες με μαύρο πάγο. Δεν είναι ευχάριστο όταν είναι έτσι ο δρόμος, είναι δύσκολο να κρίνεις την ταχύτητα που πρέπει να έχεις, αλλά έτσι είναι τα ράλλυ.

«Πρέπει να προσαρμόζεσαι και να διαβάζεις τις συνθήκες. Είναι καλή εξάσκηση, και με το ράλλυ ξανά στο Gap, είναι πιο πιθανό να δούμε δύσκολες συνθήκες φέτος.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

WRC: Αυτά είναι τα χρώματα της M-Sport για το 2024 (photos)

Το Toyota GR Yaris Rally2 πήρε ομολογκασιόν - Αυτός είναι ο πρώτος οδηγός για το Ράλλυ Μόντε Κάρλο