Η πρωταθληματική Lancia Delta 4WD του Miki Biasion είναι πλέον και πιστοποιημένη


Ένα ιστορικό rallycar πήρε την πιστοποίηση αυθεντικότητας που του έλειπε και πλέον αποτελεί ένα έκθεμα σε περίοπτη θέση στο μουσείο της Stellantis.

  • ΦΩΤΟ: STELLANTIS
  • 28/10/2023

Η Lancia μαζί με το Stellantis Heritage Hub, το μουσείο του ομίλου, συνυπέγραψαν το Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας για την ιστορική Lancia Delta 4WD του Miki Biasion.

Στον χώρο του Hub, που εδρεύει στο Τορίνο της Ιταλίας, ο CEO της Landia Luca Napolitano, μαζί με τον επικεφαλής του Hub, Roberto Giolito, έκαναν κι επίσημη την πιστοποίηση του αγωνιστικού, που ανήκει στον Massimo 'Miki' Biasion.

Ο Ιταλός στέφθηκε δύο φορές πρωταθλητής, το 1988 και το 1989, συνεισφέροντας κι αυτός στις επιτυχίες της Lancia.

Η Delta, στις διάφορες εκδόσεις της, κατέκτησε έξι τίτλους κατασκευαστών, τέσσερις τίτλους οδηγών και παραπάνω από 40 νίκες στις ειδικές διαδρομές του WRC. Αυτές οι επιδόσεις την καθιστούν το πιο επιτυχημένο rallycar στην ιστορία.

Με την πιστοποίηση του συγκεκριμένου αντιτύπου, διασφαλίζεται πως το όχημα είναι το αυθεντικό που χρησιμοποίησε ο Biasion για να φτάσει στα δύο πρωταθλήματα. Η διαδικασία ενέχει την ενδελεχή τεχνική κι ιστορική εξέταση του οχήματος από τη Lancia, με ειδικούς τεχνικούς να πραγματοποιούν τους σχετικούς ελέγχους.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που πιστοποιούνται λαμβάνουν το σχετικό έγγραφο, μαζί με μία πλάκα που αναγράφει 'Lancia Classiche', και ένα βιβλιάριο που αναφέρει την ιστορία του αυτοκινήτου και φωτογραφίες από τα εξαρτήματα που ελέγχθηκαν.