Η M-Sport ανακοίνωσε τους οδηγούς της για το 2024 - Δύο μόνιμες συμμετοχές


Η M-Sport παρουσίασε το οδηγικό της δίδυμο για το 2024, σε μία ριζική αλλαγή σε σχέση με φέτος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Michael Jurtin / AtWorld
  • 22/12/2023

Σήμερα, 22 Δεκεμβρίου, έκλεισαν οι συμμετοχές για το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, και έτσι η M-Sport αποκάλυψε με ποιους οδηγούς θα παραταχθεί στις ειδικές διαδρομές του WRC το 2024.

Ο Adrien Fourmaux επιστρέφει στην κορυφαία κατηγορία μετά από έναν χρόνο με το Ford Fiesta Rally2 στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Ράλλυ και την WRC2, ενώ μαζί του θα είναι ο Gregoire Munster. Ο Λουξεμβουργιανός οδηγός έχει τη στήριξη του Ιορδάνη Σερδερίδη, με το αμάξι του οποίου αγωνίστηκε μέσα στο περασμένο έτος προς το τέλος.

«Η επίτευξη αυτής της προσπάθειας ήταν ο κύριος στόχος της σεζόν του 2023 και είμαι ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω για μια πλήρη σεζόν στο Puma τον επόμενο χρόνο», δήλωσε ο Fourmaux.

«Είμαι ευγνώμων στην M-Sport, τη Ford και τη Red Bull που είχαν την εμπιστοσύνη σε μένα για να μου δώσουν άλλη μια χρονιά στο κορυφαίο επίπεδο και να μου επιτρέψουν να δείξω τις δυνατότητές μου».

Από τη μεριά του, ο Munster είπε:

«Η συμμετοχή μου σχεδόν σε ολόκληρη τη σεζόν στο WRC2 το 2023 ήταν πολύ θετική, είναι η πρώτη φορά που είχα την ευκαιρία να κάνω σχεδόν όλα τα ράλλυ του WRC και να κερδίσω τα χιλιόμετρα.

«Οι δύο συμμετοχές μου στο Puma με βοήθησαν πολύ στο να προετοιμαστώ για τα Rally1 το 2024. Η δουλειά στην ομάδα M-Sport ήταν επίσης απίστευτα χρήσιμη, βλέπετε την ομάδα WRC2 και Rally1 όλα στην ίδια δομή, οπότε είναι καλή προετοιμασία για το Rally1 για να νιώσετε οικεία και σαν στο σπίτι σας.

«Ανυπομονώ να ξεκινήσω στο Μόντε Κάρλο και ο στόχος για το 2024 θα είναι πρώτα να έχω κάποια καλά αποτελέσματα και να αυξάνω τον ρυθμό μετά από τους αγώνες, να προσπαθήσω να μην κάνω λάθη και απλά να αποκτήσω την εμπειρία. Οδηγούμε ενάντια σε παγκόσμιους πρωταθλητές, οπότε θα είναι μια μεγάλη πρόκληση, αλλά πραγματικά ανυπομονώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

WRC: Μεγάλη αλλαγή στη βαθμολόγηση ενόψει 2024 - Άλλοι βαθμοί την Κυριακή

Διπλός ρόλος για τον Cyril Abiteboul στη Hyundai το 2024