ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις - SS7: Μεγάλη καθυστέρηση και πρώτος πια ο Ogier


O Kalle Rovanpera πήρε την SS7, αλλά ο Sebastien Ogier πέρασε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, μετά από 30 λεπτά καθυστέρησης στην εκκίνηση της ΕΔ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: ACROPOLIS RALLY MEDIA
  • 9/9/2023

Η έναρξη της τρίτης αγωνιστικής μέρας καθυστέρησε να ξεκινήσει, καθώς η εκκίνηση της SS7 πήγε πιο αργά για λόγους ασφαλείας.

Μετά από περίπου 40 λεπτά, η ΕΔ άρχισε χωρίς προβλήματα, με πρώτο σε αυτήν τον Ιορδάνη Σερδερίδη.

Εκτός συνέχειας έμεινε ο Pierre-Louis Loubet, με την M-Sport να αποφασίζει να τον αποσύρει από τον αγώνα μετά τη χθεσινή εγκατάλειψη.

Η λάσπη και οι «ράγες» στη διαδρομή από το πέρασμα των προηγούμενων αυτοκινήτων ήταν έντονα στοιχεία στο μεσαίο κομμάτι της Παύλιανης, καθώς ήταν η ΕΔ που επηρεάστηκε περισσότερο από την επέλαση της κακοκαιρίας 'Daniel' την Τετάρτη.

Ο Kalle Rovanpera ήταν εξαιρετικά γρήγορος και πήρε τη νίκη στη διαδρομή, μαζεύοντας κάπως τη διαφορά από την κορυφή.

Σε αυτήν πια βρίσκεται ο Sebastien Ogier, ο οποίος κατάφερε να βρεθεί κοντά στον Rovanpera και να περάσει τον Thierry Neuville για την πρωτιά στον αγώνα.

Ο Elfyn Evans δεν κινήθηκε εξαιρετικά γρήγορα καθώς είχε θέμα με την ισορροπία του GR Yaris Rally1, αλλά απέφυγε τα λάθη και έφτασε με σταθερότητα στον τερματισμό. 

Με κινητήρα «σχεδόν σε safe mode» ξεκίνησε το Σάββατο ο Ott Tanak, που κινήθηκε προσεκτικά και με ασφάλεια ως το φινάλε των 24 χιλιομέτρων, όντας πια στην πρώτη δεκάδα.

Ο Dani Sordo είχε απόσταση 21 δευτερολέπτων από το ταχύτερο πέρασμα, αλλά μίλησε για ολισθηρότητα στο φινάλε της ΕΔ.

Για τον Esapekka Lappi η μέρα ξεκίνησε δύσκολα γιατί δεν είχε χειρόφρενο σε μία από τις πιο κλειστές και αργές ΕΔ του αγώνα, γεγονός που του στέρησε χρόνο και μομέντουμ.

Ο Takamoto Katsuta είχε μία δύσκολη ΕΔ, καθώς είχε τετακέ κι έχασε πολύ χρόνο μέχρι να επανέλθει και να συνεχίσει. «Κάναμε τετ-α-κε σε ένα στενό σημείο και χρειαστήκαμε χρόνο να βγούμε από εκεί,» δήλωσε ο Ιάπωνας.

Τέλος, ο Ιορδάνης Σερδερίδης πέρασε αναίμακτα την ΕΔ και έφτασε στο φινάλε για να συνεχίσει τον αγώνα του.

Αναλυτικά η γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS7:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Sebastien Ogier1:15.01.0
2Thierry Neuville7.8
3Kalle Rovanpera21.4
4Elfyn Evans39.6
5Esapekka Lappi1:02.1
6Takamoto Katsuta1:05.4
7Dani Sordo1:21.5
8Ott Tanak3:47.6