ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις - SS4: Πρώτος ο Ogier, ακυρώθηκε η ΕΔ εξαιτίας θεατών (photo)


Η SS4 ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας των θεατών, με τον Ott Tanak να μην προλαβαίνει να ξεκινήσει τη δική του προσπάθεια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ACROPOLIS RALLY MEDIA
  • 8/9/2023

Το δεύτερο πέρασμα του Λουτρακίου δεν ξεκίνησε καλά για τον Ott Tanak. Ο οδηγός της M-Sport αντιμετώπισε προβλήματα πριν καν εκκινήσει την ΕΔ, λαμβάνοντας ποινή 3 λεπτών και 40 sec επειδή καθυστέρησε 22 λεπτά στο time control.

Εκείνος που σίγουρα δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, αντιθέτως όμως κατάφερε να κερδίσει, τόσο την SS4, όσο και μια θέση στη γενική κατάταξη, είναι ο Sebastien Ogier. Ο 8κις παγκόσμιος πρωταθλητής κατέγραψε χρόνο 5:32.1, δηλαδή 2,2 sec ταχύτερα από τον πρωτοπόρο, Thierry Neuville.

Ο Βέλγος διατήρησε το προβάδισμά του, τερματίζοντας δεύτερος στην SS4. Μετά το τέλος της ΕΔ, δήλωσε ότι «ήταν καλά, όμως έχασα τις γραμμές κάποιες φορές. Τα μαλακά ελαστικά δεν δουλέψαν σωστά, ήταν δύσκολη ειδική για τη συγκεκριμένη γόμα.»

Στην τρίτη θέση ήρθε ο Esapekka Lappi, ο οποίος βελτίωσε σημαντικά την επίδοσή του σε σχέση με το πρώτο πέρασμα του Λουτρακίου. Πέμπτος ήρθε ο Dani Sordo, ενώ πίσω του ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους ο Kalle Rovanpera στην 6η θέση, κι ο Takamoto Katsuta κι ο Ιορδάνης Σερδερίδης στην 7η και 8η θέση, αντίστοιχα

Η ΕΔ δεν ολολκηρώθηκε, αφού οι διοργανωτές αποφάσισαν να την ακυρώσουν για λόγους ασφαλείας, όταν ένας θεατής βρέθηκε σε επικίνδυνο σημείο που δεν μπορούσε να εξασφαλιστεί η ασφάλειά του και των οδηγών.

Αυτό επηρέασε τον Ott Tanak, αφού ο Εσθονός δεν πρόλαβε καν να ξεκινήσει την SS4. Προκειμένου να συνεχίσει τον αγώνα του, θα του δοθεί χρόνος από τους κριτές.

Αναλυτικά η γενική κατάταξη με το τέλος της SS4:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Thierry Neuville24:01.9
2Sebastien Ogier2,4
3Kalle Rovanpera5,8
4Esapekka Lappi15,6
4Elfyn Evans15,6
6Dani Sordo19,5
7Takamoto Katsuta24,6
8Ιορδάνης Σερδερίδης3:16.3