ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις - SS3: «Πέταξε» ο Rovanpera, εγκατέλειψε ο Loubet


O Kalle Rovanpera σημείωσε το ταχύτερο πέρασμα από την SS3 και μείωσε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Thierry Neuville.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: ΤΟΥΟΤΑ
  • 8/9/2023

Μετά την SS2 στο Λουτράκι και την επικράτηση του Thierry Neuville εκεί, τα πληρώματα κατευθύνθηκαν στα Πίσια για τη συνέχεια του αγώνα. 

Ο Pierre-Louis Loubet εγκατέλειψε, κι έτσι άφησε εννέα Rally1 να μάχονται κατά τη δεύτερη μέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Ο Kalle Rovanpera πήρε την πρωτιά στην ΕΔ και κατάφερε να μειώσε την απόστασή του από τον Thierry Neuville, που εξακολουθεί να ηγείται του ράλλυ, όντας πια 2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Βέλγο.

«Δεν ήταν άσχημα. Είχαμε μια στιγμή, χτυπήσαμε λίγο το αυτοκίνητο, το συγκεκριμένο σημείο δεν φαινόταν τόσο δύσκολο στις αναγνωρίσεις,» δήλωσε ο ίδιος.

Ο πρωταθλητής είχε και τη στιγμή του σε ένα χαντάκι στη διαδρομή, που όλοι πέρασαν, αλλά εκείνος πέρασε πιο εντυπωσιακά και με μεγαλύτερη ταχύτητα από όλους.

Τον ακολούθησε ο Βέλγος της Hyundai, με τον Sebastien Ogier να σημειώνει τον τρίτο ταχύτερο χρόνο.

Τέταρτος πλασαρίστηκε ο Ott Tanak, που έκανε και μία ενδιαφέρουσα δήλωση: «Δεν νομίζω πως έχει πλεονέκτημα ο Κalle. Οι συνθήκες είναι ισορροπημένες για όλους. Δυσκολεύομαι όμως με το αυτοκίνητο. Δεν είναι όπως θα έπρεπε».

Στην 5η θέση ήταν ο Elfyn Evans, ανήμπορος να κινηθεί έστω και λίγο κοντά στον ρυθμό των teammates του. «Ένιωσα ότι πίεσα πολύ το αυτοκίνητο. Ο χρόνος μας δεν ήταν όμως καλός,» είπε.

Ο Esapekka Lappi στην 6η θέση παραλίγο να βρεθεί εκτός αγώνα, καθώς όπως τόνισε «σχεδόν ντελαπάραμε» μέσα στη διαδρομή. Το Hyundai i20 N Rally1 είχε αρκετή ζημιά στο εμπρός μέρος, και συγκεκριμένα το splitter.

Έβδομος κατετάγη ο Takamoto Katsuta, ο οποίος συνεχίζει να μπαίνει στο κλίμα στο δεύτερο του Ράλλυ Ακρόπολις.

Στην 8η θέση ο Dani Sordo για τη Hyundai, που τόνισε πως «είχα καλή αίσθηση, έκανα καλή προσπάθεια, ίσως έχασα σε διάφορα σημεία.»

Τέλος, ο Ιορδάνης Σερδερίδης συνεχίζει εκτός δεκάδας. 

Αναλυτικά η γενική κατάταξη με το τέλος της SS3:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Thierry Neuville18:27.6
2Kalle Rovanpera2.0
3Sebastien Ogier4.6
4Ott Tanak8.3
5Elfyn Evans12.5
6Esapekka Lappi14.0
7Dani Sordo15.7
8Takamoto Katsuta18.3