ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις - SS14: Ταχύτερος ο Sordo, ξαναφτάνει τον Evans


Ο Kalle Rovanpera διατήρησε το προβάδισμά του, ενώ η μάχη για τη δεύτερη θέση του βάθρου θα κριθεί στην Powerstage.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ACROPOLIS RALLY MEDIA
  • 10/9/2023

Η Γραμμένη 1 υπήρξε το πρώτο πέρασμα από την ΕΔ που αργότερα θα αποτελέσει και την PowerStage του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Είναι η ΕΔ που μειώθηκε κατά 10 χιλιόμετρα λόγω της διάβρωσής της από την κακοκαιρία 'Daniel' τις προηγούμενες μέρες, αλλά και πάλι υπήρξε πρόκληση για τα πληρώματα.

Ο Dani Sordo κατάφερε να κινηθεί ταχύτερα όλων στην SS14, μειώνοντας λίγο το προβάδισμα του Elfyn Evans στη μάχη για τη δεύτερη θέση στο βάθρο. Ο Ουαλός ήρθε δεύτερος, πίσω από τον Sordo, με τη διαφορά του από τον Sordo να ανέρχεται πλέον στα 2,7 sec.

Τρίτος ήρθε ο Ott Tanak, ο οποίος δεν ήταν ευχαριστημένος με την προσπάθειά του. «Είναι δύσκολα, ειδικά με τις σημειώσεις που έχουμε. Απέχει από το ιδανικό ο χρόνος μας,» είπε μετά το τέλος της διαδρομής.

Μετά την εγκατάλειψή του στην SS10 και την επιστροφή του με SuperRally την τέταρτη και τελευταία μέρα του ράλλυ, ο Thierry Neuville ήρθε 4ος στη Γραμμένη, μοιάζοντας ιδιαίτερα απογοητευμένος μετά το τέλος της ειδικής.

«Είναι δύσκολο. Θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε μια θέση στο βάθρο ή και τη νίκη. Είναι απογοητευτικό. Δεν είχαμε τύχη. Κάναμε μια καλή αναγνώριση για την power stage. Θα το χαρούμε και θα δούμε αν μπορούμε να πάρουμε την power stage,» είπε ο Βέλγος.

Κι ο Sebastien Ogier, πέμπτος, φάνηκε εξίσου απογοητευμένος: «Πολλά συνέβησαν. Είχα τρία κλαταρίσματα σε μια ειδική χτες. Ήταν κακοτυχία. Αξίζαμε κάτι καλύτερο. Έτσι είναι, όμως, τα ράλλυ. Ελπίζω η ομάδα να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα με τον Kalle και τον Elfyn,» είπε μετά το τέλος της SS14.

Έχοντας εξασφαλίσει ένα άνετο προβάδισμα και φυσικά τη νίκη του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις, ο Kalle Rovanpera τερμάτισε στην έβδομη θέση, πίσω από τον Andreas Mikkelsen της κατηγορίας Rally2.

Ένατος, πίσω από τον Gus Greensmith της κατηγορίας Rally2 ήρθε ο Takamoto Katsuta, ο οποίος αναγνώρισε τη μεγάλη δυσκολία της ΕΔ, παρά το μικρό της μήκος. Ο Esapekka Lappi ολοκλήρωσε τη δεκάδα της SS14.

Αναλυτικά η γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS14:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Kalle Rovanpera2:53:48.6
2Elfyn Evans1:29.2
3Dani Sordo1:31.9
4Ott Tanak4:25.8
5Esapekka Lappi6:18.0
6Takamoto Katsuta7:09.5