ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις - SS13: Ταχύτερος ο Evans, ποινή για τον Ogier


Ο Elfyn Evans σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο που του ήταν απολύτως απαραίτητος στη μάχη με τον Dani Sordo, ενώ ο Sebastien Ogier δέχτηκε και ποινή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: ACROPOLIS RALLY MEDIA
  • 10/9/2023

Η τελευταία μέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ξεκίνησε με την ΕΔ Ταρζάν, γνωστή για τον σκληρό χαρακτήρα της και το μεγάλο μήκος της.

Ο Kalle Rovanpera συνεχίζει -ασφαλώς- να ηγείται του αγώνα, αλλά ο Elfyn Evans ήταν ο ταχύτερος στην ειδική, με αποτέλεσμα να προσπεράσει τον Dani Sordo για τη 2η θέση στη γενική κατάταξη

«Ήταν εντάξει, ίσως ήμουν πολύ προσεκτικός σε κάποια σημεία στην αρχή. Θα δούμε τι θα γίνει, ποτέ δεν ξέρεις,» δήλωσε ο Ουαλός της Toyota.

Πίσω, ο Ott Tanak έκανε τον τρίτο καλύτερο χρόνο, ενώ πλέον βρίσκεται τέταρτος στη γενική κατάταξη.

Ο Sebastien Ogier γύρισε κι αυτός στον αγώνα μετά τη χθεσινή του εγκατάλειψη, αλλά με ποινή 2 λεπτών, καθώς ξεκίνησε να κινείται στην SS12 μετά τη προσωρινή του στάση χωρίς να έχει δέσει πλήρως τις ζώνες του.

Για λίγο, ο έτερος οδηγός που γύρισε από τη χθεσινή του εγκατάλειψη, ο Thierry Neuville, βρισκόταν στην πρώτη θέση της ΕΔ, αλλά στο τέλος έπεσε 3ος, καθώς πια κοιτάζει το να πάρει βαθμούς στην PowerStage.

Απομένουν πια δύο ΕΔ, τα δύο περάσματα της Γραμμένης, με το δεύτερο να είναι η PS.

Αναλυτικά η γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS13:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Kalle Rovanpera2:46:51.9
2Dani Sordo1:38.2
3Elfyn Evans1:42.2
4Ott Tanak4:43.7
5Esapekka Lappi6:09.7
6Takamoto Katsuta7:01.4
7Sebastien Ogier11:41.2