ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις - SS11: Ταχύτερος ο Rovanpera, πολλά προβλήματα για Lappi


O Sebastien Ogier συνεχίζει να ηγείται στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, αλλά ο Kalle Rovanpera θέλει να τον καταδιώξει, την ώρα που ο Esapekka Lappi αντιμετωπίζει μία πλειάδα προβλημάτων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: ACROPOLIS RALLY MEDIA
  • 9/9/2023

Μετά την εγκατάλειψη του Thierry Neuville στην SS10, άνοιξε ο δρόμος για τον Sebastien Ogier και την Toyota με δύο ΕΔ να απομένουν για το τέλος της τρίτης μέρας στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Στο δεύτερο πέρασμα στις Καρούτες, ο Kalle Rovanpera πήρε τον ταχύτερο χρόνο στη μάχη του με τον Ogier για τη νίκη, καθώς με το τέλος της ΕΔ, η διαφορά των δύο οδηγών βρίσκεται στα 12,4 δευτερόλεπτα.

«Δεν είναι εύκολο να τα βάλεις με τον Sebastien, δεν έχει τίποτα να χάσει και θα πιέσει για τη νίκη. Εγώ πρέπει να σκεφτώ το πρωτάθλημα,» δήλωσε ο πρωταθλητής του 2022.

Ο Dani Sordo κρατά ψηλά την σημαία της Hyundai, με τον 5ο καλύτερο χρόνο στις Καρούτες 2 και την 4η θέση στη γενική κατάταξη.

Ο Elfyn Evans ήρθε στον τερματισμό με εμπρός αριστερό ελαστικό κλαταρισμένο από την ΕΔ., περνώντας όμως στην 3η θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Takamoto Katsuta σταμάτησε προσωρινά στα 8,7 χιλιόμετρα και μετά ξανά αργότερα, για αλλαγή ελαστικού μετά από κλατάρισμα εις διπλούν, με αποτέλεσμα να πέσει πίσω από τον Esapekka Lappi στην 6η θέση.

Ο Φινλανδός, όμως, είχε πρόβλημα με το i20 N Rally1, καθώς είχε χαλασμένο κιβώτιο ταχυτήτων και σπασμένο εναλλάκτη. Πιθανώς να εγκαταλείψει στην απλή διαδρομή, αν κι ακόμα είναι άγνωστο.

Ο Ott Tanak συνεχίζει στον ρυθμό του, αν κι είπε πως «κάποιες φορές το δεύτερο πέρασμα είναι χειρότερο από το πρώτο. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό». Επωφελήθηκε από το διπλό κλατάρισμα του Ιάπωνα της Toyota κι ανέβηκε πια 6ος.

Τέλος, ο Ιορδάνης Σερδερίδης παραμένει πρώτος εκ των Ελλήνων στη γενική κατάταξη.

Η τελευταία ΕΔ της μέρας, το Ελευθεροχώρι 2, ξεκινά στις 18:05.

Αναλυτικά η γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS11:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Sebastien Ogier2:19:00.7
2Kalle Rovanpera12.4
3Elfyn Evans1:59.8
4Dani Sordo2:03.9
5Esapekka Lappi4:28.3
6Ott Tanak4:40.1
7Takamoto Katsuta6:39.4