ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις - SS10: Καταστροφή για τον Neuville, περνά πρώτος ο Ogier


Καταστροφή για τον Thierry Neuville, ο οποίος πατώντας άτσαλα σε μία λακκούβα, έσπασε την εμπρός δεξιά ανάρτηση, χάνοντας την πρωτοπορία του ράλλυ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ACROPOLIS RALLY MEDIA
  • 9/9/2023

Το απογευματινό loop της 3ης μέρας ξεκίνησε και δε φέρθηκε καλά στον πρωτοπόρο του Ράλλυ Ακρόπολις, Thierry Neuville, αφού έσπασε η εμπρός δεξιά ανάρτηση στο 11ο χλμ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ολοκληρώσει την SS10.

Στο δεύτερο πέρασμα της Παύλιανης πρώτος ήρθε ο Kalle Rovanpera, ο οποίος δήλωσε ότι ολοκλήρωσε την ΕΔ χωρίς να πάρει κανένα ρίσκο, αφού είχε αρκετή υποστροφή.

Ο Sebastien Ogier, τερματίζοντας δεύτερος στην ειδική, πέρασε στην πρωτοπορία του αγώνα, αφού ήταν δεύτερος και στη γενική κατάταξη, 10,9 sec πισω από τον Neuville. Μετά το τέλος της διαδρομής, ο Γάλλος πρωταθλητής ανέφερε ότι «είναι κρίμα που εγκατέλειψε ο Thierry, είχαμε μια πολύ ωραία μάχη για την κορυφή.»

Τρίτος ήρθε ο Elfyn Evans, έχοντας πια αντιμετωπίσει το μηχανικό πρόβλημα που τον καθυστέρησε στην SS9. Ο Dani Sordo τερμάτισε τέταρτος, με τους Ott Tanak, Takamoto Katsuta και Esapekka Lappi να ολοκληρώνουν τη γενική κατάταξη της κατηγορίας Rally1 στην 5η, 6η και 7η θέση αντίστοιχα.

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης έχει πέσει εκτός δεκάδας, ενώ ο Thierry Neuville ενδεχομένως να επιστρέψει την Κυριακή με SuperRally, εφόσον το αυτοκίνητο επιδιορθώνεται.

Αναλυτικά η γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS10:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Sebastien Ogier2:02:17.0
2Kalle Rovanpera12,6
3Dani Sordo1:48.2
4Elfyn Evans1:49.8
5Takamoto Katsuta2:03.9
6Esapekka Lappi3:58.4
7Ott Tanak4:28.1