Διπλός ρόλος για τον Cyril Abiteboul στη Hyundai το 2024


Ο Cyril Abiteboul αναλαμβάνει κι άλλο ρόλο ευθύνης στη Hyundai Motorsport από τον προσεχή Ιανουάριο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: HYUNDAI MOTORSPORT
  • 20/12/2023

Η Hyundai Motorsport ανακοίνωσε πως, από τον Ιανουάριο του 2024, ο Cyril Abiteboul θα αναλάβει δύο θέσεις στην ηγεσία της εταιρείας.

Ο Γάλλος είναι ήδη team principal από τον Απρίλιο του 2022, αλλά τώρα θα γίνει και Πρόεδρος της Hyundai Motorsport. Ο μέχρι πρότινος ηγέτης του τμήματος μηχανοκίνητου αθλητισμού της κορεάτικης φίρμας, Sean Kim, αποχωρεί μετά από δύο χρόνια.

Στόχος του θα είναι να ηγηθεί των προγραμμάτων της Hyundai σε όλα τα πρωταθλήματα που έχει παρουσία, πέραν του WRC, ενώ μαζί με αυτή την αλλαγή θα γίνουν κι άλλες προς όφελος της αποδοτικότητας και της απλούστευσης της δομής της εταιρείας.

Ο ίδιος δήλωσε συγκεκριμένα:

«Πρώτον, πρέπει να πω ευχαριστώ τον Sean Kim που με έφερε στη Hyundai Motorsport και στη Hyundai για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν για αυτόν τον νέο ρόλο. Έχουμε ξεκάθαρους στόχους στις κατηγορίες που αγωνιζόμαστε. 

«Έχουμε επίσης καθήκον να μεταμορφώσουμε τη Hyundai Motorsport ώστε να αντανακλά την εξέλιξη της Hyundai Motor Company και να συνεχίσουμε να είμαστε μια σχετική πλατφόρμα για τη μάρκα και τα προϊόντα N. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει, αλλά έχουμε μια ομάδα αφοσιωμένων, ταλαντούχων και πολυπολιτισμικών ατόμων που θα προσπαθήσω να ηγηθώ με τις ίδιες αξίες σεβασμού και εμπιστοσύνης όπως έκανε ο Sean κατά τη διάρκεια της θητείας του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκλειστική συνέντευξη: Ο Cyril Abibetoul αποκαλύπτει το μεγάλο μειονέκτημα της Hyundai

WRC: Το line-up της Hyundai για το 2024 έχει μία σημαντική επιστροφή

WRC: Μεγάλη αλλαγή στη βαθμολόγηση ενόψει 2024 - Άλλοι βαθμοί την Κυριακή