Citroen: Παραδόθηκε το 150ο C3 Rally2 στο τέλος μίας πετυχημένης χρονιάς


Η Citroen συνεχίζει με το C3 Rally2 για έβδομη χρονιά, με τον 15ο παράδειγμά του να παραδίδεται μέσα στο 2023.

  • ΦΩΤΟ: STELLANTIS MEDIA
  • 25/12/2023

Η Citroen έχει αποχωρήσει απο την κορυφαία κατηγορία εδώ και μία πενταετία, όμως συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό «παίκτη» στο WRC2.

Το C3, πρώτα ως R5 και πλέον στο πλαίσιο του Rally2, μπήκε στην παραγωγή την 1η Απριλίου 2018 και συνεχίζει να βρίσκεται στις ειδικές διαδρομές τόσο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, όσο και του Ευρωπαϊκού, ενώ έντονη είναι η παρουσία του και σε διάφορα εθνικάπρωταθλήματα.

Φέτος παραδόθηκε το 150ο παράδειγμα του αγωνιστικού, αποδεικνύοντας τη δημοφιλία του ανάμεσα στους αγωνιζόμενους.

Μέσα στο 2023 δοκιμάστηκε σε διάφορες συνθήκες, ώστε να βελτιωθεί σε κάθε τομέα, με δεδομένο ότι τον Ιανουάριο, στο Μόντε Κάρλο, θα κάνει ντεμπούτο το πολυαναμενόμενο Toyota GR Yaris Rally2.

Η σεζόν έκλεισε με τους Yohann Rossel-Arnaud Dunand στην 3η θέση του πρωταθλήματος του WRC2 (με highlight τις νίκες σε Μόντε Κάρλο και Κροατία, και την 3η θέση στην Ελλάδα). Το γαλλικό πλήρωμα θα έρθει να βρει τη νέα σεζόν ο Nikolay Gryazin, που αποχώρησε από την Toksport και το Skoda Fabia RS Rally2 evo.

Στο ERC, τρεις νίκες πήραν με το C3 Rally2 οι Yoann Bonato-Benjamin Boulloud, Andrea Crugnola-Piero Ometto και Mads Ostberg.

Ο Didier Clement, επικεφαλής της Stellantis Motorsport Customer Racing, δήλωσε σχετικά:

«Η σεζόν του 2023 έφτασε στο τέλος της με μερικές εξαιρετικές επιδόσεις από τους οδηγούς μας: 2 νίκες για τους Yohan Rossel και Arnaud Dunand στο WRC2, τον πέμπτο τίτλο του Yohan Bonato στη Γαλλία και τον τρίτο του Andrea Crugnola στην Ιταλία. Στο Βέλγιο, ο Maxime Potty έγινε ο νεότερος πρωταθλητής Βελγίου. Είχαμε επίσης μερικά εξαιρετικά αποτελέσματα στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, θυμόμαστε τις λαμπρές επιδόσεις οδηγών όπως οι Diego Ruiloba, Leo Rossel, Hugo Margaillan, Eric Camilli, Ricardo Cordero Jr και πολλοί άλλοι. Είμαστε πραγματικά περήφανοι για αυτή τη μεγάλη οικογένεια!

«Το C3 Rally2 θα εισέλθει στην έβδομη σεζόν του και παρόλο που έχει ήδη ωριμάσει, θα συνεχίσει να εξελίσσεται για να παραμείνει στην κορυφή της κατηγορίας Rally2. Επομένως, όλοι οι πελάτες μας θα συνεχίσουν να επωφελούνται από ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων. Ανυπομονούμε πραγματικά για το 2024 με ανανεωμένες φιλοδοξίες!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Abiteboul: Πλήρης ισότητα ανάμεσα σε Neuville και Tanak - Μόνο στην αρχή της σεζόν

Η M-Sport ανακοίνωσε τους οδηγούς της για το 2024 - Δύο μόνιμες συμμετοχές

WRC: Μεγάλη αλλαγή στη βαθμολόγηση ενόψει 2024 - Άλλοι βαθμοί την Κυριακή