Ατυχήματα, σωσίματα και εντυπωσιακά περάσματα: Οι 10 πιο δραματικές στιγμές του WRC το 2023 (video)


Ακόμα μία σεζόν ολοκληρώθηκε στο WRC, κι όπως πάντα είχε να προσφέρει αρκετά θεαματικές -ως και τρομακτικές- στιγμές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: FIA World Rally Championship/YouTube
  • 12/12/2023

Τα ράλλυ θεωρούνται από τα πιο επικίνδυνα σπορ στον πλανήτη, κι όχι άδικα. Το motorsport είναι εξ ορισμού γεμάτο κινδύνους, με τη διαφορά ζωής και θανάτου να εκμηδενίζεται όταν το κοντέρ γράφει 200 km/h, όμως στις δύσκολες ειδικές διαδρομές του WRC, όλα είναι στο όριο ακόμα σε πολύ χαμηλότερες ταχύτητες.

Τα δέντρα είναι μερικά μέτρα μακριά, ο δρόμος ανώμαλος και κακοτράχαλος, και οι συνθήκες μπορούν να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή, αλλάζοντας και το πώς οφείλει να προσεγγίσει ο οδηγός με τον συνοδηγό την κατάσταση τη δεδομένη στιγμή.

Μέσα στη διάρκεια του πρωταθλήματος του 2023, υπήρξαν φορές που άλλοτε αποφεύχθηκε το κακό, και ο οδηγός έκανε ένα σώσιμο που θα θυμάται για πάντα, αλλά και φορές που το ατύχημα έγινε, ευτυχώς χωρίς συνέπειες για το πλήρωμα.

Από τον Adrien Fourmaux που κινήθηκε στους δύο τροχούς ως τον Takamoto Katsuta που ντελαπάρισε και τον Esapekka Lappi που βρήκεσε ξύλινη κολώνα, αυτές είναι οι 10 πιο δραματικές στιγμές του 2023, όπως τις διάλεξε το κανάλι του WRC στο YouTube.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια του Ράλλυ Ακρόπολις (video)

Με ριζικά διαφορετικό livery η Toyota το 2024 (photos, video)

Προ των... αιθουσών η ταινία για την κορυφαία σεζόν στην ιστορία των ράλλυ (trailer)