«Απόβαση» με πέντε Toyota GR Yaris Rally2 στο Μόντε Κάρλο


Ο επικεφαλής της Toyota Gazoo Racing, Jari-Matti Latvala, αποκάλυψε πως το νέο GR Yaris Rally2 θα κάνει δυναμικό ντεμπούτο στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Toyota Gazoo Racing Media
  • 22/11/2023

Το πρωτάθλημα του 2023 ολοκληρώθηκε μόλις την περασμένη Κυριακή, όμως έχει ήδη αρχίσει η προετοιμασία για τη νέα σεζόν, που ξεκινά στις 25-28 Ιανουαρίου στο Μόντε Κάρλο.

Για την Toyota, που τη Δευτέρα επισημοποίησε το line-up της για το 2024, προτεραιότητα είναι να φέρει στις ειδικές διαδρομές το ολοκαίνουριο GR Yaris Rally2.

Είναι η πρώτη παρουσία της ιαπωνικής μάρκας στη δεύτερη κατηγορία των ράλλυ, με το πρωτότυπο όχημα να εμφανίζεται στο Ράλλυ Ιαπωνίας του 2022 για πρώτη φορά, προτού περάσει από εκτεταμένες δοκιμές σε όλες τις συνθήκες (και στη χώρα μας) καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023.

Ο Jari-Matti Latvala, που από το πόσο του team principal στην Toyota ενεπλάκη σημαντικά στην εξέλιξη του αγωνιστικού, αποκάλυψε πως στο Μόντε Κάρλο θα συμμετάσχουν με πέντε αντίτυπα:

«Του χρόνου θέλουμε να κατασκευάσουμε 40-50 αυτοκίνητα στις εγκαταστάσεις μας στη Φινλανδία,» δήλωσε ο Latvala στο WRC.com

«Στόχος μας είναι να συμμετάσχουμε στο Μόντε Κάρλο με πέντε αυτοκίνητα οπότε θα προσπαθούμε κάθε μήνα να βγάζουμε από το εργοστάσιο τέσσερα.

«Έχουμε μία μεγάλη λίστα με υποψήφιους πελάτες, αλλά δεν έχουμε επικυρώσει ακόμα τις παραγγελίες τους. Πρώτα πρέπει να βγάλουμε τα ράλλυ στο Μόντε Κάρλο και τη Σουηδία, και μετά θα παράσχουμε με τα αυτοκίνητά μας τους κορυφαίους οδηγούς.»

Προτεραιότητα θα έχουν οι οδηγοί της WRC2, μετά εκείνοι στο ERC, και τέλος όσοι αγωνίζονται σε εθνικά πρωταθλήματα

Τέλος, ο Latvala ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να έχει εργοστασιακή συμμετοχή στην WRC2 το 2024, παρά το γεγονός ότι έχει στις τάξεις της οδηγούς όπως ο Hikaru Kogure και ο YukiYamamoto που είναι μέλη της ακαδημίας της και θα αγωνιστούν σε περιορισμό αριθμών ράλλυ στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To Toyota GR Yaris Rally2 πήρε μπροστά και ο ήχος τα «σπάει» (video)

Το Toyota GR Yaris Rally2 έρχεται με φόρα - Σε ποιον αγώνα θα κάνει ντεμπούτο