Ανανέωσε με τη Hyundai o Esapekka Lappi


O Esapekka Lappi παραμένει στη Hyundai και το 2024, πλαισιώνοντας τους Thierry Neuville και Ott Tanak.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Hyundai Motorsport
  • 16/11/2023

Η Hyundai προτιμά τη σταθερότητα, όπως φαίνεται, καθώς το 2024 θα διατηρήσει στις τάξεις της τον Esapekka Lappi.

Ο Φινλανδός εντάχθηκε στην ομάδα φέτος, και έχει καταφέρει να σημειώσει μερικά σημαντικά αποτελέσματα στην πορεία, τα οποία τον κρατούν επί της ουσίας σε αυτήν.

Μαζί του θα είναι σίγουρα οι Thierry Neuville και Ott Tanak, ενώ η Hyundai κρατά ακόμα ανοιχτά τα ενδεχόμενα και για παραπάνω οδηγούς, με το τρίτο αυτοκίνητο να μοιράζεται ανάμεσα σε δύο.

Ο Διευθυντής της Ομάδας Hyundai Motorsport Cyril Abiteboul δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ο Esapekka και ο Janne παραμένουν στην ομάδα μας για την επόμενη σεζόν. Ο ρόλος τους θα είναι να υποστηρίξουν τους Thierry και Ott στο πρωτάθλημα, καθώς και να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη του αυτοκινήτου – κάτι στο οποίο ο Esapekka έχει δείξει ότι είναι ιδιαίτερα καλός φέτος.»

Από τη μεριά του, ο Lappi δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων που συνεχίζω τη συνεργασία μου με τη Hyundai Motorsport για τη σεζόν του 2024. Αισθάνομαι πολύ άνετα στην ομάδα, έχουμε δημιουργήσει μια φανταστική σχέση τον περασμένο χρόνο και έχουμε αποδείξει ότι έχουμε το πακέτο για να είμαστε επιτυχημένοι. Έχω ακόμα τη θέληση να εξελιχθώ και να πετύχω στα ράλι προχωρώντας και θα ήθελα να κερδίσω με αυτή την ομάδα. Η επόμενη χρονιά θα είναι σίγουρα διαφορετική και ενδιαφέρουσα από πολλές απόψεις, κάτι που θα με παρακινήσει να γίνω ομαδικός παίκτης, καθώς και να επιδιώξω την προσωπική επιτυχία, σε μια προσπάθεια για μια καλύτερη σεζόν το 2024».