Abiteboul: Πλήρης ισότητα ανάμεσα σε Neuville και Tanak - Μόνο στην αρχή της σεζόν


Ο επικεφαλής της Hyundai Motorsport, Cyril Abiteboul, τονίζει πως οι Thierry Neuville και Ott Tanak ξεκινούν το 2024 επί ίσοις όροις, αν κι αυτό μπορεί να μεταβληθεί στη διάρκεια της χρονιάς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Hyundai Motorsport GmbH / Austral
  • 24/12/2023

Το 2024, η Hyundai πάει για το double, ακολουθώντας μία επιθετική στρατηγική στο line-up της.

Επανέφερε στην ομάδα τον Ott Tanak, και μαζί με τον Thierry Neuville, διαμορφώνουν ένα δίδυμο που θέλει να τα βάλει με την Toyota και να επανέλθει στην κορυφή - ειδικά μετά την απόφαση του Kalle Rovanpera να ακολουθήσει μερικό πρόγραμμα.

Μιλώντας στο Autosport, ο team principal και αισίως πρόεδρος της Hyundai Motorsport, Cyril Abiteboul, επεσήμανε πως η αρχή της χρονιάς θα βρει τους δύο οδηγούς απόλυτα ίσους, αν και υπάρχει ένα σημείο μες τη σεζόν που αυτή η τακτική θα επαναξιολογηθεί:

«Όταν αρχίσει η σεζόν, θα υπάρχει απόλυτη ισότητα στα μέρη που θα χρησιμοποιηθούν, στις πληροφορίες που θα δίνονται, στις ευκαιρίες, και στα δικαιώματα και τα προνόμια που παρέχονται βάσει συμβολαίου και στους δύ οδηγούς, με το τρίτο αυτοκίνητο θα είναι εδώ για υποστήριξη.

«Έχουμε ορίσει ένα σημείο μες τη σεζόν, το οποίο δεν θα αποκαλύψω, όπου θα επανεξετάσουμε την κατάσταση και ίσως αλλάξουμε και τον τρόπο που χειριζόμαστε τα πράγματα εντός της ομάδας. Αυτό είναι σε γνώση των οδηγών.»

Ο Γάλλος γνωρίζει καλά πως το 2022 υπήρχε αρκετή ένταση ανάμεσα στους δύο οδηγούς, κι ενώ κατανοεί πως αυτό μπορεί να συμβεί ξανά το '24, το προτιμά κι εξηγεί γιατί:

«Θα ήθελα να πιστεύω ότι είναι ένα καλό πρόβλημα. Θα προτιμούσα να έχω δύο οδηγούς εναντίον ενός και να αντιμετωπίζω τις συνέπειες αντί να έχω έναν οδηγό να κοντράρει δύο [από άλλες ομάδες].

«Σε πολλές περιπτώσεις φέτος ήμασταν ένας εναντίον πολλών, κοντράροντας τους Kalle [Rovanpera], [Sebastien] Ogier και [Elfyn] Evans, και μερικές φορές ήταν πολύ δύσκολο. Ήταν μια δύσκολη δουλειά και μια σκληρή πρόκληση για τον Thierry.

«Ναι, θα είναι δύσκολο το [2024] καθώς θα έχουμε κάποιες μάχες εντός της ομάδας, αλλά πιστεύω επίσης ότι είναι ανακουφιστικό για έναν οδηγό να γνωρίζει ότι δεν είναι μόνος και δεν κουβαλάει το βάρος όλης της ομάδας στους ώμους του.

«Σε πολλές περιπτώσεις φέτος ένιωσα ότι ήταν σχεδόν υπερβολική πίεση στον Thierry και είδαμε ότι όταν έκανε λάθη είναι επίσης επειδή πιθανότατα υπήρχε αυτή η τεράστια πίεση επειδή ήταν μόνος.

«Θα υπάρξει σύγκρουση, θα υπάρξει ένταση και κάνω ό,τι μπορώ τώρα [για να το αντιμετωπίσω]. Δεν περιμένω το Μόντε Κάρλο ή αργότερα στη σεζόν για να συζητήσουμε τη στρατηγική μας. Νομίζω ότι μερικά από αυτά τα ζητήματα μπορούν να διευκολυνθούν αν τα αντιμετωπίσουμε εκτός δράσης και πίεσης. Συνολικά, πιστεύω ότι θα είμαστε καλύτερα εξοπλισμένοι την επόμενη χρονιά».

Πηγή: Autosport

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

WRC: Το line-up της Hyundai για το 2024 έχει μία σημαντική επιστροφή

Η M-Sport ανακοίνωσε τους οδηγούς της για το 2024 - Δύο μόνιμες συμμετοχές

WRC: Μεγάλη αλλαγή στη βαθμολόγηση ενόψει 2024 - Άλλοι βαθμοί την Κυριακή