Abiteboul: «Ο Tanak μπορεί να γίνει ο Verstappen μας»


Ο επικεφαλής της Hyundai Motorsport, Cyril Abiteboul, θέλει να κάνει την ομάδα του τη Red Bull του WRC, κι έχει ήδη βρει και τον «δικό του» Max Verstappen.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Hyundai Motorsport GmbH / Austral
  • 9/11/2023

Τα τελευταία τρία χρόνια, η Toyota έχει κάνει το double με τον SebastienOgier το 2021 και τον KalleRovanpera το 2022 και φέτος.

Η Hyundai κατάφερε να πάρει δύο τίτλους κατασκευαστών το 2019 και το 2020, όμως της λείπει ακόμα ο τίτλος των οδηγών, αλλά και η κυριαρχία που έχει πετύχει αυτά τα χρόνια το ιαπωνικό εργοστάσιο.

Ο Cyril Abiteboul θέλει να πετύχει αυτού του είδους την κυριαρχία, ή περισσότερο την κυριαρχία που έχει η Red Bull στη Formula 1, θέλοντας τον Ott Tanak σε ρόλο Verstappen:

«Στα χρόνια που βρίσκομαι στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, πάντα με ενέπνεαν οι ομάδες που έχουν στρατηγική νικητή. Όλα καθορίζονται από το αποτέλεσμα. Σκέφτομαι τη Red Bull και, για να είμαι ειλικρινής, αν ο Ott ήταν στη Formula 1, θα οδηγούσε για τη Red Bull Racing.

«Αυτή τη νοοτροπία θέλω να φέρω στη Hyundai - θέλω να πιστεύω ότι μπορούμε να γίνουμε η Red Bull Racing του WRC και ο Ott να γίνει ο Max [Verstappen] μας.»

Αυτές οι δηλώσεις έχουν ενδιαφέρον, αν αναλογιστεί κανείς πως η Hyundai έχει έναν οδηγό με τον οποίο πορεύεται από την πρώτη μέρα της επιστροφής της στο WRC, το 2013, στο πρόσωπο του Thierry Neuville

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χρήστος Σαμαράς: Ο Έλληνας μηχανικός της πρωταθλήτριας του WRC Toyota μιλά στο Car and Driver

Το Toyota GR Yaris Rally2 έρχεται με φόρα - Σε ποιον αγώνα θα κάνει ντεμπούτο