Δείτε πώς καταγράφεται ο ήχος των εξατμίσεων στα racing video games (video)


Η τεχνολογία κι οι τεχνικές πίσω από την καταγραφή των ήχων για το Gran Turismo είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

  • ΦΩΤΟ: GTPlanet/YouTube
  • 10/2/2024

Το συνέδριο CEDEC KYUSHU 2023 έλαβε χώρα τον περασμένο Νοέμβριο, όμως τώρα βγήκαν λεπτομέρειες για τις τεχνολογικές εξελίξεις που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκειά του.

Η παρουσίαση ήταν εστιασμένη στην Polyphony Digital, τον developer του δημοφιλούς video game Gran Turismo, και συγκεκριμένα στο πώς οι ηχολήπτες και οι ακουστικοί μηχανικοί καταγράφουν τους ήχους των αυτοκινήτων που συμπεριλαμβάνονται στο παιχνίδι.

Με δεδομένο ότι το Gran Turismo ήταν το πρώτο πραγματικά ρεαλιστικό game σχετικά με τους αγώνες ταχύτητας πίσω στο μακρινό 1997, η απόδοση του ήχου σε όσο το δυνατόν καλύτερο επίπεδο ήταν υψίστης σημασίας από την αρχή.

Με τα τεχνολογικά μέσα του σήμερα, η καταγραφή του ήχου του κινητήρα και της εξάτμισης του εκάστοτε οχήματος γίνεται σε 8 κανάλια, στα 24 bit, ενώ συμπεριλαμβάνονται πλέον κι οι ήχοι της εισαγωγής αέρα, του εσωτερικού του οχήματος και των ελαστικών.

Για το Gran Turismo Sport, για παράδειγμα, η ομάδα της Polyphony Digital δοκίμασε50 διαφορετικά είδη μικροφώνου μέχρι να καταλήξει στο ιδανικό για την κάθε περίπτωση. 

Επιπλέον, συνεργάστηκαν με αρκετούς κατασκευαστές ελαστικών για να συλλάβουν τον ήχο της γόμας σε διάφορες πίστες στην Ιαπωνία, την Αμερική και τη Σκανδιναβία, καθώς και σε διάφορες συνθήκες.

Όλα αυτά για να επιτευχθεί το πιο πιστό στην πραγματικότητα αποτέλεσμα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Gran Turismo: Η αληθινή ιστορία που έγινε ταινία και «σπάει» ταμεία (video)

Το Gran Turismo 7 είναι η μοναδική σου ευκαιρία να κερδίσεις μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες