Το νέο Renault 4 εμφανίζεται για πρώτη φορά και δείχνει τις οθόνες του (photos)


Μετά την αναβίωση του εμβληματικού Renault 5, οι Γάλλοι ετοιμάζονται και για την «επιστροφή» του 4. Οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του SUV.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 3/3/2024

Έχοντας παρουσιάσει, πριν από λίγες μέρες, το νέο Renault 5, η γαλλική φίρμα ετοιμάζεται να προχωρήσει και στην επιστροφή ενός άλλου εμβληματικού μοντέλου στην γκάμα της, του Renault 4.

Βέβαια, στην επανερμηνεία του, θα «μεταμορφωθεί» σε ηλεκτρικό SUV του B-segment. Από το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2022 άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψή του, εκεί που οι Γάλλοι παρουσίασαν το 4EVER Trophy Concept, ένα επιβλητικό show car που τιμούσε τα 25 χρόνια του 4L Trophy.

Οι συνεργάτες μας εντόπισαν για πρώτη φορά ένα πρωτότυπο του νέου Renault 4 να δοκιμάζεται στα χιόνια και πλέον το SUV έχει αποκτήσει το αμάξωμα παραγωγής. Γι’ αυτό και είναι πλήρως καλυμμένο με καμουφλάζ, ώστε να κρύβει τις σχεδιαστικές του λεπτομέρειες.

Ασφαλώς και δεν υπάρχουν οι «υπερβολές» που συνηθίζεται να εμφανίζονται στα concept cars και έτσι δε διαθέτει τους έντονους θόλους τροχών, ενώ αποκτά συμβατικές χειρολαβές θυρών. Αντίθετα, στις δύο πλευρές του αμαξώματος οι διαφοροποιήσεις μοιάζουν ελάχιστες.

Το concept Renault 4 είχε μήκος 4.160 mm, πλάτος 1.950 mm, ύψος 1.900 mm και μεταξόνιο 2.570 mm. Η έκδοση παραγωγής θα βασίζεται στην πλατφόρμα AmpR Small (πρώην CMF-B EV) του Ομίλου Renault, ενώ η γαλλική φίρμα έχει τονίσει ότι θα χρησιμοποιεί εξαρτήματα του νέου 5, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος infotainment.

Μια πρώτη εικόνα γι’ αυτό αποκτάμε από μία φωτό που έστειλαν οι συνεργάτες μας. Το παράθυρο του συνοδηγού είναι ανοικτό και έτσι μπορούμε να δούμε τη μεγάλη οθόνη που συναντήσαμε και στο ηλεκτρικό hatchback. Από αυτό, άλλωστε, αναμένεται να «δανειστεί» ηλεκτροκινητήρες και μπαταρίες.

Το νέο Renault 5 θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος (95 PS, 120 PS και 150 PS), ενώ εφοδιάζεται με μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 40 kWh και 52 kWh. Μένει να δούμε ποιες επιλογές θα κάνουν οι Γάλλοι για το ηλεκτρικό SUV.

Η παρουσίαση του Renault 4 αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2024, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, με το λανσάρισμά του στις αγορές να ακολουθεί το 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελλάς-Γαλλία, συμμαχία: Το νέο SUV της Renault έχει ελληνική ονομασία (video-photos)

COTY: Το Renault Scenic είναι το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024

Οι τιμές του Renault Rafale στην Ισπανία - Πότε έρχεται στην Ελλάδα