Το νέο Audi S5 Sportback έρχεται πιο «αγριεμένο» από ποτέ (photos)


Η Audi συνεχίζει τις δοκιμές του S5 Sportback, που θα αντικαταστήσει δύο μοντέλα στην γκάμα της και δείχνει την επιθετική του σχεδίαση.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 17/2/2024

Το τελευταίο διάστημα η Audi εμφανίζεται… εξαιρετικά δραστήρια. Παρουσίασε το νέο Q7, το συλλεκτικό RS6 Avant GT αλλά και το καινούριο S3, έστω και με έντονο καμουφλάζ.

Η ανανέωση της γκάμας της είναι σε πλήρη εξέλιξη και οι συνεργάτες μας εντόπισαν το νέο S5 Sportback να δοκιμάζεται στα χιόνια. Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική φίρμα είναι αποφασισμένη να αφιερώσει τους ζυγούς αριθμούς στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, μεταφέροντας - όπου χρειάζεται - τα θερμικά στους μονούς.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι το νέο S5 Sportback θα αποτελέσει το διάδοχο τόσο του τωρινού μοντέλου όσο και του A4 Sedan, μιας και στη «μεταφορά» της γκάμας του A4, η sedan έκδοση θα απορριφθεί και θα αντικατασταθεί από την 5πορτη Sportback.

Όπως και την πρώτη φορά που είχαμε στη διάθεσή μας ανάλογες κατασκοπευτικές λήψεις, έτσι και τώρα το πρωτότυπο είναι πλήρως καμουφλαρισμένο. Ωστόσο ακόμα και έτσι μπορούμε να διαπιστώσουμε την σπορ σχεδίαση τού εμπρός προφυλακτήρα, σε σχέση με το «απλό» A5 Sportback που επίσης έχουμε «συναντήσει» σε δύο περιστάσεις. Διαθέτει κάθετες αεροκουρτίνες αλλά και μια μεγαλύτερη κεντρική εισαγωγή αέρα.

Η μάσκα είναι πιο κοντή αλλά και πιο φαρδιά και πλαισιώνεται από τα φωτιστικά σώματα. Πηγαίνοντας προς τα πίσω, υπάρχουν νέες χωνευτές χούφτες θυρών και μια ελαφρώς κεκλιμένη γραμμή οροφής. Το πίσω μέρος καλύπτεται αρκετά από το χιόνι, αλλά μπορούμε να διακρίνουμε τα λεπτά φωτιστικά σώματα που συνδέονται μεταξύ τους με μια ανάλογου πάχους οριζόντια φωτεινή μπάρα.

Ο προφυλακτήρας έχει νέα σχεδίαση και μοιάζει περισσότερο «στρογγυλεμένος», ενώ ένα στοιχείο που ασφαλώς συγκεντρώνει το ενδιαφέρον είναι οι δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Αν και οι συνεργάτες μας δεν κατάφεραν να έχουν φωτογραφίες από το εσωτερικό, μπορούμε να περιμένουμε έναν ανεξάρτητο ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία μεγαλύτερη οθόνη για το σύστημα infotainment σε σχέση με το τρέχον μοντέλο.

Επίσημη ενημέρωση για το κινητήριο σύνολο δεν υπάρχει, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα φέρει έναν V6 TDI πετρελαιοκινητήρα 3,0 L. Στο τρέχον μοντέλο για την Ευρώπη αποδίδει 341 PS και 700 Nm, ενώ η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.

Η παρουσίαση του νέου Audi S5 Sportback αναμένεται το δεύτερο 6μηνο του 2024, αφού πρώτα προηγηθεί η αποκάλυψη των «απλών» Α5 εκδόσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Audi Q6 e-tron πετάει το καμουφλάζ του και αποκαλύπτεται πρόωρα (photos)

Το Audi R8 πουλάει σαν ζεστό ψωμί! Η μεγάλη ζήτηση παρατείνει την παραγωγή του

Οι τιμές του νέου Audi Q7 στην Ισπανία - Πότε έρχεται στην Ελλάδα (πίνακας)