Το MINI Aceman τελείωσε τις δοκιμές του - Όλες οι πληροφορίες εν όψει παρουσίασης (photos)


Η νέα συμπαγής crossover προσθήκη στην γκάμα της MINI «τρέχει» για την παγκόσμια πρεμιέρα της σε λίγους μήνες. Μαζέψαμε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 8/2/2024

Εκτός από το «φρεσκάρισμα» και τον εμπλουτισμό της γκάμας της, με τα νέα Cooper και Countryman σε διάφορες εκδόσεις, η MINI συνεχίζει ακάθεκτη τη διαδικασία επέκτασης των προσφερόμενων μοντέλων της.

Έτσι, στις 24 Απριλίου 2024, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου, θα παρουσιάσει το ολοκαίνουριο Aceman. Πρόκειται για ένα compact crossover που θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα δύο μοντέλα που προαναφέραμε και θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά ως ηλεκτρικό.

Το περιμένουμε, ουσιαστικά, από το καλοκαίρι του 2022, όταν παρουσιάστηκε σε Concept εκδοχή. Έκτοτε ξεκίνησαν οι δοκιμές του σε δημόσιους δρόμους και σάς έχουμε προσφέρει κατασκοπευτικές φωτογραφίες σε δύο περιστάσεις, με διαφορετικού χρώματος καμουφλάζ.

Πλέον, έχουμε στη διάθεσή μας το τελευταίο πακέτο από τις χειμερινές δοκιμές στον Αρκτικό Κύκλο, οι οποίες προηγήθηκαν των τελικών δοκιμών στην έρημο, σε έντονες συνθήκες ηλιοφάνειας αλλά και με πολύ υψηλές θερμοκρασίες έως 50 βαθμούς Κελσίου.

Η συνολική σχεδίαση παραπέμπει στο Concept, ενώ το σχήμα των εμπρός φωτιστικών σωμάτων, με αρκετές γωνίες, αλλά και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, το διαφοροποιούν από το Cooper. Με μήκος 4.075 mm, πλάτος 1.754 mm και ύψος 1.495 mm, απευθύνεται «σε όσους θέλουν ένα crossover πιο μικρό από το Countryman», τόνισε η επικεφαλής της MINI, Stefanie Wurst.

Παρά τις compact διαστάσεις, η εταιρεία υπόσχεται «άφθονο εσωτερικό χώρο» και ευέλικτα οδηγικά χαρακτηριστικά, με τη σχεδίαση δύο όγκων και τους κοντούς προβόλους.

Η μπαταρία θα είναι ενεργειακής χωρητικότητας 54,2 kWh, ενώ αναμένουμε η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα να φτάνει τους 218 PS. Μένει να αποδειχθεί αν θα υπάρχουν και άλλες παραλλαγές του συστήματος μετάδοσης κίνησης, εκτός από τις εξοπλιστικές, όπως για παράδειγμα αυτή των 184 PS του Cooper E.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο Mini Cooper με κινητήρες βενζίνης και έως 204 PS (photos)

Αυτό είναι το νέο MINI Countryman C (photos)

MINI Cooper SE: Αποκάλυψη για την σπορ έκδοση JCW με τους 218 PS (photos)