Η Porsche 911 facelift δείχνει τις αλλαγές σε coupe και cabrio αμάξωμα (photos)


Το πιο εμβληματικό μοντέλο της Porsche ετοιμάζεται να ανανεωθεί και αποκτάμε μια πολύ καλή εικόνα για την καινούρια εμφάνισή του.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 1/2/2024

Η Porsche βρίσκεται σε «πυρετό» ανανέωσης μοντέλων. Πριν από λίγες μέρες παρουσίασε τη νέα, αμιγώς ηλεκτρική, Macan και περιμένουμε πολύ σύντομα και την καινούρια Taycan.

Και αν για τη νέα 718 και την αμιγώς ηλεκτρική Cayenne θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο περισσότερο, δεν ισχύει το ίδιο και για την 911. Η γερμανική φίρμα ετοιμάζει εδώ και καιρό τη facelift έκδοση της γενιάς 992, με την κωδική ονομασία 992.2.

Σάς έχουμε παρουσιάσει σε πολλές περιπτώσεις κατασκοπευτικές φωτογραφίες από πρωτότυπα διάφορων εκδόσεων, αλλά και τύπου αμαξώματος, να δοκιμάζονται, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι έχει περάσει σχεδόν ένα τετράμηνο από την τελευταία φορά που οι συνεργάτες μας είχαν «συναντηθεί» μαζί τους.

Ωστόσο, με τις χειμερινές δοκιμές να είναι σε εξέλιξη, αυτή τη φορά συνάντησαν δύο διαφορετικά αυτοκίνητα δοκιμών, σε αμάξωμα Coupe και Convertible και έσπευσαν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία. Σε πρώτη ματιά, αμφότερα δείχνουν να μη διαθέτουν… ίχνος καμουφλάζ, αλλά κοιτώντας πιο προσεκτικά διακρίνονται οι αυτοκόλλητες ταινίες, στο χρώμα του αμαξώματος.

Βέβαια, η παρουσία τους είναι περιορισμένη και επικεντρώνεται στα φωτιστικά σώματα αλλά και σημεία των προφυλακτήρων και - λιγότερο - της μάσκας. Έτσι, μπορούμε να σχηματίσουμε μια καλή εικόνα για τις σχεδιαστικές αλλαγές που θα φέρει η νέα 911.

Στο εμπρός μέρος, οι προβολείς διαθέτουν νέα γραφικά και ενσωματώνουν τα φλας, ενώ ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας διαθέτει νέες εισαγωγές αέρα και ενεργά κλαπέτα και στις δύο εκδόσεις. Μια διαφορά σε σχέση με παλιότερες λήψεις είναι η διαφορετική θέση του αισθητήρα του cruise control, ο οποίος είναι πιο «προστατευμένος».

Ανάλογες είναι και οι τροποποιήσεις στο πίσω μέρος, με καινούρια, πιο λεπτά, φωτιστικά σώματα, νέας σχεδίασης προφυλακτήρα και πιο κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις της εξάτμισης. Και εκεί, ωστόσο, οι μαύρες ταινίες δεν επιτρέπουν να δούμε ξεκάθαρα το κεντρικό τμήμα του αμαξώματος. Τέλος, έχει αναμορφωθεί και η σχεδίαση του τμήματος που φιλοξενεί το τρίτο φως των φρένων.

Αν και δεν υπήρχε η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών από το εσωτερικό, γνωρίζουμε ότι η νέα 911 θα έχει πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και όχι το παραδοσιακό στροφόμετρο.

Όσο για τους κινητήρες, η μεγάλη είδηση είναι η υιοθέτηση ενός ισχυρού υβριδικού κινητήριου συνόλου, που θα συμπεριληφθεί σε μια πλήρη γκάμα κινητήρων turbo, αλλά και ατμοσφαιρικών. Μπορείτε να δείτε όλες τις τελευταίες, αναλυτικότατες, πληροφορίες για αυτούς πατώντας ΕΔΩ.

Η παρουσίαση της νέας Porsche 911 αναμένεται εντός του 2024, πιθανότατα στο δεύτερο εξάμηνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Porsche: Τα Turbo μοντέλα έχουν πλέον το δικό τους σήμα

Τα 5 στοιχεία που κάνουν τη νέα Porsche Panamera να ξεχωρίζει

Διαθέσιμη στην Ελλάδα η Porsche Cayenne με τους 739 PS - Δείτε τις τιμές