Η νέα Porsche 911 GT3 «χορεύει» στα χιόνια με εντυπωσιακή πίσω πτέρυγα (photos)


Η «καυτή» παραλλαγή της νέας Porsche 911 των 510 PS δοκιμάζεται στα χιόνια και δείχνει τις αλλαγές στη σχεδίαση εν όψει της επίσημης παρουσίασης.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: SH PROSHOTS
  • 4/3/2024

Το 2024 είναι η σημαντική χρονιά για την Porsche 911, καθώς αναμένεται να περάσει στη facelift έκδοση της τρέχουσας γενιάς της. Τους τελευταίους μήνες σας έχουμε παρουσιάσει πολλά πρωτότυπα της 992.2, όπως είναι το εσωτερικό της όνομα, από τη στιγμή που οι εκδόσεις είναι πολλές, τόσο από πλευράς αμαξώματος όσο και ισχύος.

Αυτή τη φορά, οι συνεργάτες μας εντόπισαν την «καυτή» έκδοση 911 GT3, η οποία περνά για άλλη μια περίοδο τη δοκιμασία των σκληρών χειμερινών δοκιμών. Η αλήθεια είναι ότι έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που ένα πρωτότυπο της συγκεκριμένης έκδοσης είχε φωτογραφηθεί και τότε ήταν στην πίστα αλλά και στους γύρω δρόμους του Nurburgring.

Πιστή στις συνήθειές της, η γερμανική φίρμα έχει «εφοδιάσει» τη συγκεκριμένη 911 GT3 με έντονο καμουφλάζ, το οποίο μπορεί με πρώτη ματιά να μην είναι ευδιάκριτο, καθώς αποτελείται από αυτοκόλλητες ταινίες στο χρώμα του αμαξώματος.

Παρόλα αυτά, είναι εμφανής η παρουσία του σε αρκετά σημεία, όπως για παράδειγμα στον εμπρός προφυλακτήρα, με αποτέλεσμα να μην είναι εμφανής όλη η ανανεωμένη σχεδίασή του, ειδικά γύρω από τη μεγάλη εισαγωγή του αέρα. Έτσι, θα χρειαστεί να περιμένουμε για να δούμε την τελική του μορφή.

Αντίθετα, τα φωτιστικά σώματα παραγωγής έχουν τοποθετηθεί στο πρωτότυπο και ενσωματώνουν τόσο τα φώτα ημέρας όσο και τα φλας. Οι εισαγωγές αέρα στο καπό μοιάζουν παρόμοιες με του τρέχοντος μοντέλου, σε αντίθεση με αυτές που εμφανίζονται πάνω από το κάλυμμα του κινητήρα.

Στο πίσω μέρος και πάλι η γερμανική φίρμα κρύβει αρκετές από τις αλλαγές που θα έχει η σχεδίαση του προφυλακτήρα αλλά και οι έξοδοι του αέρα, ενώ κανονικά τοποθετημένα είναι και τα φωτιστικά παραγωγής, αν και εδώ έχουν καμουφλαριστεί σε ένα βαθμό. Η εντυπωσιακή πτέρυγα κλέβει την παράσταση, ενώ νέα σχεδίαση αποκτά και ο διαχύτης.

Παρόλο που δεν ήταν εφικτή η λήψη φωτογραφιών από το εσωτερικό, έχουμε δει από άλλα πρωτότυπα της 911 facelift ότι θα υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων και το ίδιο θα συμβεί και με την GT3. Όσο για την «καρδιά» της, το υπάρχον μοντέλο αποδίδει 510 PS από τον εξακύλινδρο κινητήρα 4,0 L και μένει να φανεί αν θα υπάρξει κάποια μικρή ενίσχυση στην απόδοσή του. Μπορείτε να δείτε τις πληροφορίες που υπάρχουν για τα κινητήρια σύνολα της νέας Porsche 911 πατώντας ΕΔΩ.

Η παρουσίαση της Porsche 911 facelift αναμένεται εντός του 2024 και μένει να αποδειχθεί αν οι Γερμανοί θα αποκαλύψουν ταυτόχρονα όλες τις εκδόσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H Porsche αποφασίζει για το νέο της hypercar - Δείτε ποιο θα είναι (video-photos)

Η Porsche Panamera σε δύο νέες E-Hybrid εκδόσεις με έως και 544 PS (photos)

Porsche: Τα Turbo μοντέλα έχουν πλέον το δικό τους σήμα