Η «καυτή» Alpine A290 δείχνει το εσωτερικό της - Πότε παρουσιάζεται (photos)


Το hot hatch… αδελφάκι του νέου Renault 5 δείχνει την καμπίνα του και «τρέχει» για την παρουσίασή του. Δείτε πότε το περιμένουμε.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 23/2/2024

Η παρουσίαση του νέου, ηλεκτρικού, Renault 5 τη Δευτέρα (26/2) στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης ανοίγει διάπλατα το δρόμο και για την αποκάλυψη της «καυτής» Alpine A290.

Το ηλεκτρικό hot hatch βασίζεται στο R5 και διανύει τις τελευταίες δοκιμές του πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του. Πότε θα είναι αυτή; Τον Ιούνιο του 2024, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Alpine, η οποία έδωσε και στη δημοσιότητα φωτογραφίες από δοκιμές ενός πρωτότυπου στα χιόνια.

Ωστόσο, στον Αρκτικό Κύκλο βρέθηκαν και οι συνεργάτες μας οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να τραβήξουν και μία πιο συνολική φωτογραφία από την καμπίνα. Έστω και αν υπάρχουν καλύμματα στο ταμπλό και η ύπαρξη ενός laptop περιορίζει την ορατότητα, μπορούμε να δούμε τα σπορ καθίσματα, το αντίστοιχο flat bottom τιμόνι με δέρμα Nappa και τη διάταξη των οθονών.

Μάλιστα, οι συνεργάτες μας πρόλαβαν να δουν, αλλά όχι και να φωτογραφίσουν, τη μεγάλη οθόνη του πρωτότυπου, που φρόντισε να κρύψει όσο περισσότερο γίνεται το εσωτερικό του. Το τιμόνι διαθέτει τρεις βασικές λειτουργίες που προέρχονται από το αντίστοιχο της ομάδας Formula 1: OV (Overtake), RCH (Recharge) αλλά και τα Drive modes.

Έχοντας ήδη παρουσιάσει κατασκοπευτικές φωτογραφίες της Alpine A290 σε άλλες δύο περιπτώσεις, είναι η πρώτη φορά που ένα πρωτότυπο διαθέτει το οριστικό αμάξωμα παραγωγής και επικυρωμένες διαστάσεις. Το μήκος θα είναι 3.990 mm, το πλάτος 1.820 mm, το ύψος 1.520 mm, ενώ θα διαθέτει μεταξόνιο 2.530 mm.

Όπως είναι γνωστό, η μέγιστη δοκιμασία για ένα EV είναι σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Στον Αρκτικό Κύκλο, την περίοδο των δοκιμών, έφταναν ακόμα και στους -30 βαθμούς Κελσίου. Έτσι, οι Γάλλοι δοκίμασαν πολλά συστήματα, όπως τη θέρμανση, την αποτελεσματικότητα του ξεπαγώματος και ξεθαμπώματος του παρμπρίζ και τον ηλεκτρονικό έλεγχο ευστάθειας (ESC).

Το πρωτότυπο διαθέτει το αυθεντικό καμουφλάζ της Alpine, με το λογότυπο «A-Arrow» στην οροφή, αλλά και το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα της φίρμας. Οσο για τα ελαστικά, η συνεργασία με τη Michelin είχε ως αποτέλεσμα την τοποθέτηση Michelin Pilot Alpin 5 υψηλών επιδόσεων, για να αξιολογηθεί η ακρίβεια του χειρισμού αλλά και η αποτελεσματικότητα του συστήματος πέδησης σε δύσκολες χειμερινές συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Alpine A110 R υποδέχεται την έκδοση «Turini» - Οι τιμές στη Γαλλία

Δείτε ποιος οδηγός της F1 μπήκε με Alpine A110 στο Nurburgring και τη «σανίδωσε» (video)

Δείτε πόσα km/h φτάνει η Alpine A110 R στην Autobahn (video)