DS: Αυτή είναι η νέα premium ναυαρχίδα - Όλες οι πληροφορίες (photos)


H premium μάρκα ετοιμάζει το νέο της μοντέλο που θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας. Οι επιρροές στη σχεδίασή της και η ημερομηνία παρουσίασης.

  • ΦΩΤΟ: SH PROSHOTS
  • 11/3/2024

Τηρώντας τη δέσμευσή της ότι από το 2024 θα παρουσιάζει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, η DS βρίσκεται σε διαδικασία ανανέωσης της γκάμας της.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει προαναγγείλει ότι θα αποκαλύψει, εντός του έτους, μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της DS 4 και θα ακολουθήσει «ένα ολοκαίνουριο μοντέλο, που θα αποτελέσει το πρώτο 100% ηλεκτρικό project βασισμένο στην παγκόσμια πλατφόρμα STLA Medium της Stellantis», όπως ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε τον Οκτώβριο του 2023.

Αυτό το μοντέλο εντόπισαν οι συνεργάτες μας να δοκιμάζεται σε χιονισμένες συνθήκες και μάς προμήθευσαν με τις ανάλογες κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Πρόκειται για τη νέα ναυαρχίδα, η οποία αναμένεται να αντικαταστήσει την DS 9 και ακόμα δεν έχει «επίσημο» όνομα. Υπάρχουν αναφορές για DS 8 Crossback ή DS 9 Crossback, αλλά ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Η σιλουέτα του πρωτότυπου διαθέτει χαρακτηριστικά fastback, παραπέμποντας αρκετά στο νέο Peugeot 408, με την κεκλιμένη οροφή και την αξιοπρόσεκτη απόσταση από το έδαφος. Η σχεδίαση μοιάζει να ακολουθεί το Aero Sport Lounge concept car που η DS παρουσίασε στις αρχές του 2020, ωστόσο ασφαλώς με πιο «ήπια» σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

Παρά το έντονο καμουφλάζ, στο εμπρός μέρος διακρίνονται οι λεπτοί προβολείς με τα φώτα ημέρας ακριβώς από κάτω, σε λεπτές κάθετες «ράβδους», ενώ η μάσκα θα είναι κλειστή από τη στιγμή που πρόκειται για ηλεκτρικό μοντέλο. Στο πλάι είναι ορατές οι χειρολαβές των θυρών και οι ζάντες με σχέδιο που παραπέμπει σε άλλα EV μοντέλα του ομίλου Stellantis, ενώ και στο πίσω μέρος η σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων είναι ανάλογα λεπτή με των εμπρός.

Γνωρίζουμε ότι η νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα θα κατασκευάζεται στην Ιταλία, στο εργοστάσιο του Melfi. Θα διαθέτει μπαταρίες με ενεργειακή χωρητικότητα έως 98 kWh, με αποτέλεσμα να προσφέρεται αυτονομία που θα μπορεί να ξεπερνά τα 700 km. Όσο για τα κινητήρια σύνολα, εκτιμάται ότι θα υπάρχει έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα και ισχύ περίπου 210 PS αλλά και τετρακίνητη με περισσότερους από 300 PS.

Η παρουσίαση της νέας ηλεκτρικής ναυαρχίδας της DS αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2024, πιθανότατα προς τα τέλη του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

DS 3: Νέα γκάμα εκδόσεων με αναβαθμισμένο εξοπλισμό - Δείτε τις τιμές

Αυτή είναι η DS 7 E-TENSE 4x4 360 του πρωταθλητή Jean-Eric Vergne (photos)

Test Drive: DS 3 1.5 BlueHDi 130 EAT8 Bastille - Δοκιμάζουμε το αναβαθμισμένο ελιτ SUV