Η νέα Mercedes A-Class θα έχει και saloon έκδοση


Μία από τις σημαντικότερες αφίξεις του 2018 δεν είναι άλλη από τη νέα γενιά A-Class που θα κάνει πρεμιέρα ως hatchback τον Μάρτιο, στην Γενεύη. Αργότερα το καλοκαίρι αναμένεται και η τετράθυρη εκδοχή της.

  • 24/1/2018

KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η μακρύτερη A-Class θα έχει τέσσερις πόρτες και στην κορυφαία AMG Α45 εκδοχή της θα αποτελέσει τον αντίπαλο του επίσης σεντάν Audi RS3. Σχεδιαστικά η νέα τετράθυρη A-Class θα υιοθετεί τα δυναμικά χαρακτηριστικά του εντυπωσιακού concept που είχε παρουσιαστεί πέρυσι στην Σαγκάη και που βλέπετε στην οθόνη σας. Για λόγους διαφοροποίησης η νέα CLA που θα κυκλοφορήσει το 2019 θα έχει ακόμη πιο έντονο κουπέ στιλ και στοιχεία από τις μεγαλύτερες E-Class και CLS.

Φυσικά τα μηχανικά μέρη και οι κινητήρες της νέας A-Class Saloon θα προέρχονται από την πεντάθυρη έκδοση. Έτσι, στην βάση θα υπάρχουν οι νέοι turbo τετρακύλινδροι κινητήρες της Renault με χωρητικότητα 1,2 και 1,4 lt (ο μικρότερος δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα). Ψηλότερα θα υπάρχουν κινητήρες βενζίνης 1,6 και 2,0 lt, ενώ δίλιτροι θα είναι οι diesel (δεν έχει επιβεβαιωθεί για το Saloon ο 1.500άρης). Επίσης, θα δούμε και μία υβριδική plug-in έκδοση στα 1.400 cc με δίκτυο 48V που θα έχει ηλεκτρική αυτονομία για περίπου 50 km.