Perez ή Sainz; Πότε θα αποφασίσει η Red Bull για το 2025 - Η πρόταση «κλειδί» της Audi


Ο Carlos Sainz συνεχίζει να εξετάζει τις επιλογές του για το 2025, την ίδια ώρα που η Red Bull καλείται να πάρει τη δική της απόφαση για την επόμενη σεζόν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Getty Images / Red Bull Content Pool - Lintao Zhang - Mark Thompson, Ferrari, Mercedes-Benz AG
  • 22/4/2024

Η αποχώρηση του Lewis Hamilton από τη Mercedes για τη Ferrari έφερε μια σειρά από αντιδράσεις. Ο Βρετανός θα οδηγήσει για την ομάδα από το Maranello και, με τον Charles Leclerc να έχει υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027, οι Ιταλοί έχουν «κλειδώσει» για το 2025.

Αυτό αφήνει τον Carlos Sainz προσωρινά χωρίς εξασφαλισμένη θέση στο grid, όμως δεν είναι λίγες, οι ομάδες που θα ήθελαν ο Ισπανός να οδηγήσει για εκείνες. Εξαιρώντας την Aston Martin, η οποία ανακοίνωσε ότι ο Fernando Alonso θα συνεχίσει να ντύνεται στα πράσινα μέχρι το 2026, οι «καλύτερες επιλογές» του «παραμένουν ανοιχτές,» όπως δήλωσε ο ίδιος.

Εκείνος κι η ομάδα του βρίσκονται σε συζητήσεις με αρκετά μέτωπα, όμως δε βιάζονται να πάρουν μια απόφαση.

Ανάμεσα σε αυτές είναι σαφώς η Mercedes, η οποία μοιάζει να βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνον και τον Andrea Kimi Antonelli, μέλος της ακαδημίας της γερμανικής ομάδας, που ολοκλήρωσε, μάλιστα, τις πρώτες του δοκιμές σε μονοθέσιό της την περασμένη εβδομάδα.

Κι η Red Bull έχει δείξει, όμως, το ενδιαφέρον της για τον Ισπανό, με τον Christian Horner να μην αποκλείει το γεγονός ο Sainz να επιστρέψει στην «οικογένεια» της ομάδας, από όπου ξεκίνησε την καριέρα του στη Formula 1. Θυμίζουμε ότι έκανε το ντεμπούτο του με την Toro Rosso το 2016, όντας προηγουμένως μέλος της ακαδημίας της Red Bull από το 2010.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον αγωνιστικό σύμβουλο των ταύρων, Helmut Marko, ο Sainz έχει δεχτεί μια «ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση από την Audi, την οποία δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε». Ο Αυστριακός, μιλώντας στην εφημερίδα Kleine Zeitung, είπε ότι συνεχίζουν να βρίσκονται σε επαφή, όμως θα είναι πολύ δύσκολο να ανταγωνιστούν τη συγκεκριμένη πρόταση της γερμανικής εταιρείας, που θα κάνει την είσοδό της στο grid το 2026.

«Κάνει την πιο δυνατή του σεζόν στην F1. Τον ξέρουμε από τις ημέρες του στην Toro Rosso, ακόμη και τότε αγωνίστηκε με τον Max το 2015 και στις αρχές του 2016. Όμως τον πλήγωσε πολύ, όταν υποστηρίξαμε τον Verstappen για τη θέση στη Red Bull κι όχι εκείνον,» δήλωσε. 

Ο Marko τόνισε επίσης ότι είναι αρκετά νωρίς για οποιαδήποτε ανακοίνωση, δεδομένου ότι είναι ασυνήθιστο οποιαδήποτε τέτοια κίνηση να γίνεται πριν το καλοκαίρι. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε κι ο Horner, λέγοντας ότι η Red Bull δε βρίσκεται πολύ κοντά στο να πάρει απόφαση σχετικά με το ποιος θα οδηγήσει στο πλευρό του Verstappen το 2025.

«Είναι απίστευτο, ότι είμαστε μόλις στον 5ο αγώνα και γίνεται ήδη τόσο μεγάλη συζήτηση για τους οδηγούς του 2025. Είμαστε σε μια κατάσταση που είμαστε χαρούμενοι με τους δύο οδηγούς μας. Προφανώς ο Max έχει πολυετές συμβόλαιο ούτως ή άλλως, ενώ το συμβόλαιο του Checo λήγει φέτος, όμως οδηγεί εξαιρετικά από την αρχή της σεζόν είπε ο team principal.

Για την απόφαση της Red Bull, σημαντικό ρόλο θα παίξουν κι οι επιδόσεις τόσο του Daniel Ricciardo, όσο και του Yuki Tsunoda, που αυτή τη στιγμή οδηγούν για την RB. Αν κάποιος από τους δύο καταφέρει να εντυπωσιάσει τους διευθύνοντες, δεν αποκλείεται η δεύτερη θέση στη «μεγάλη» ομάδα να καταλήξει σε εκείνον.

Το ίδιο ισχύει και για τον Liam Lawson, αναπληρωματικό οδηγό της RB και της Red Bull, του οποίου όμως το μέλλον στη Formula 1 δεν εξαρτάται τόσο άμεσα από τον ίδιο, αφού δεν αγωνίζεται για κάποια ομάδα του grid αυτή τη στιγμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

F1: Συζητήσεις για αλλαγές στο σύστημα βαθμολόγησης

Το στοίχημα του Norris με τον μηχανικό του για το GP Κίνας

F1: Οι βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών μετά το GP Κίνας