Το Citroen Ami γιορτάζει και παρουσιάζει μια ολοκαίνουργια έκδοση (photos)


Το νέο Citroen Ami συνδυάζει στοιχεία των εκδόσεων Pop και Tonic, αλλάζοντας το χρώμα του αμαξώματος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Marc and David @ Continental Productions, Nicolas Bluche - Astuce Productions
  • 2/5/2024

Τέσσερα χρόνια μετά το λανσάρισμά του, το Citroen Ami γιορτάζει τα γενέθλιά του κι υιοθετεί μια ολοκαίνουργια εμφάνιση, με τον χρωματισμό Night Sepia. Πρόκειται για ένα γκριζοκαφέ χρώμα, το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει το κλασικό ανοιχτό γαλάζιο του λιλιπούτειου EV.

Σύμφωνα με τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, η νέα απόχρωση προσφέρει στο όχημα μεγαλύτερο βάθος και ταιριάζει απόλυτα με τα διαφορετικά γραφικά κι αυτοκόλλητα που είναι διαθέσιμα. Ανάλογα με τον συνδυασμό διακοσμητικών, υφών και χρωματισμών της καμπίνας που θα επιλέξει ο κάθε οδηγός, το αμάξωμα 'Night Sepia' μπορεί να δώσει μια πιο κομψή, ή μια πιο χαλαρή διάθεση στο Ami.

Εκτός αυτού, η Citroen ανακοίνωσε μια νέα έκδοση για το microcar της, η οποία «παντρεύει» στοιχεία των εκδόσεων Pop και Tonic: My Ami Peps. Οι Γάλλοι έχουν προσφέρει στο μοντέλο μια πιο σπορ και δυναμική εμφάνιση, κάνοντάς το να μοιάζει με ένα μικρό sportscar. Στο μπροστινό μέρος έχει τοποθετηθεί ένα μαύρο γραφικό κάτω από το παρμπρίζ, που συνοδεύεται από κίτρινα οριζόντια αυτοκόλλητα.

Υπάρχει αεροτομή στο πίσω μέρος, όπως και ζάντες με σχέδιο λουλουδιού με λευκά διακοσμητικά. Η εμφάνιση ολοκληρώνεται με τα αυτοκόλλητα στα πλαϊνά, που δίνουν μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση. Η πρόθεση της Citroen ήταν να δώσει στο Ami την αίσθηση ενός αγωνιστικού, εξηγώντας ότι ο αριθμός '2' που έχει τοποθετηθεί στα πλαϊνά έχει εμπνευστεί από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Περνώντας στο εσωτερικό, βρίσκει κανείς όλον τον βασικό εξοπλισμό, στον οποίο περιλαμβάνεται μια βάση για smartphone, δίχτυα στις πόρτες για την αποθήκευση αντικειμένων, ένα κεντρικό διαχωριστικό δίχτυ, έναν κίτρινο γάντζο για τσάντες, όπως και τρεις πορτοκαλί αποθηκευτικοί κάδους.

Προσφέρεται επίσης το My Connect Box, το οποίο συνδέει το Ami με το smartphone, προκειμένου να έχει κανείς πρόσβαση σε όλα τα συστήματα λειτουργίας του οχήματος, όπως και το σύστημα infotainment My Ami Play, που επιτρέπει την απάντηση κλήσεων, την αναπαραγωγή μουσικής, όπως και την πλοήγηση στους χάρτες.

Η Citroen λανσάρει ταυτόχρονα και το My Cargo Kit, που ουσιαστικά αποτελεί τη μετέπειτα προσθήκη των στοιχείων που είχε αρχικά η έκδοση My Ami Cargo. Εδώ, η θέση του συνοδηγού δε χρειάζεται να «θυσιαστεί,» αφού περιλαμβάνεται ένα υφασμάτινο κουτί που μετατρέπει τον χώρο του καθίσματός του σε αποθηκευτικό. Έτσι, ο οδηγός έχει την επιλογή να μεταφέρει κάποιο φορτίο, ή έναν δεύτερο επιβάτη.

Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, οι παραγγελίες για το νέο My Ami Peps στην απόχρωση Night Sepia θα ανοίξουν από τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου, ανάλογα με την αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Citroen Ami μπαίνει στα «παπούτσια» του θρυλικού 2CV με μια έκδοση για λίγους (photos-video)

Ποια Ferrari; Το χρυσό Citroen Ami βγήκε στους δρόμους και... κρέμασε σαγόνια (video)

Έρχεται νέα έκδοση Citroen Ami με διπλάσια αυτονομία και τελική ταχύτητα 80 km/h