Σε μπελάδες η VW – Πάει στα δικαστήρια για να κρατήσει την ονομασία «ID» στα ηλεκτρικά της


Πρώην προμηθευτής της Volkswagen προσφεύγει στη γερμανική δικαιοσύνη και ζητά από τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία να σταματήσει να χρησιμοποιεί τα γράμματα ID στα προϊόντα της. 

  • ΦΩΤ.: VW GROUP
  • 20/4/2024

Συναγερμός σήμανε τις τευλευταίες ημέρες στη Volkswagen, με το νομικό τμήμα της εταιρείας να βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να διαχειριστεί το αναπάντεχο πρόβλημα που έχει προκύψει. Όπως αναφέρουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης προσφάτως κατατέθηκε μήνυση στο δικαστήριο του Αμβούργου από τη εταιρεία λογισμικού IDENTYTEC η οποία ζητά από την μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης να σταματήσει να χρησιμοποιεί την ονομασία ID στη σειρά με τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Η IDENTYTEC ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα γράμματα για περισσότερο από 15 χρόνια, ενώ έχει κατοχυρώσει την ονομασία στους αρμόδιους φορείς για πολλά από τα προϊόντα της όπως τα ID.CONNECTOR, ID.SHELF, ID.TAG, ID.ADD, ID.WEIGH, ID.LASER, ID.TRACK κ.λπ.

Ωστόσο υπάρχει ένα ακόμα στοιχείο που περιπλέκει περισσότερο την κατάσταση αφού η IDENTYTEC αποκαλύπτει ότι υπήρξε για χρόνια προμηθευτής της VW, και αυτό σημαίνει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν το γνώριζε.

Όπως αποκαλύπτεται η VW προχώρησε στην κατοχύρωση της εμπορικής ονομασίας «ID» το 2017, αρκετά χρόνια μετά την IDENTYTEC ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 πέρασε στην αντεπίθεση και κατέθεσε ένσταση στο Γραφείο Εμπορικών Σημάτων της Γερμανίας για την ονομασία τριών προϊόντων της εταιρείας λογισμικού.

Εκπρόσωπος της VW μίλησε στην Automobilwoche αποκαλύπτοντας ότι η εταιρεία από το Wolfsburg προσπάθησε αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με την IDENTYTEC και να βρεθεί λύση, ωστόσο το αίτημά της δεν έγινε δεκτό. Πλέον, όλα δείχνουν ότι η λύση θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες όταν οριστεί η ακρόαση των δύο πλευρών, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει στα τέλη του καλοκαιριού.

Τέλος, θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες η γερμανική δικαιοσύνη δικαίωσε την Audi στην καταγγελία που έκανε εναντίον της Nio. Η δεύτερη ήθελε να λανσάρει στη γερμανική αγορά τρία ηλεκτρικά SUV με τις ονομασίες ES6, ES7 και ES8 ωστόσο η εταιρεία από το Ingolstadt θεώρησε ότι μπορεί να γίνει σύγχυση με τα δικά της σπορ μοντέλα S6, S7 και S8. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Tesla στα γερμανικά δικαστήρια για το Autopilot

Alcantara vs Dinamica: H δικαστική διαμάχη έβγαλε νικητή

O Carlos Ghosn περνάει στην αντεπίθεση - H εξωφρενική αποζημίωση που ζητάει από τη Nissan