Υπάλληλος σε βενζινάδικο απολύθηκε επειδή πουλούσε σχεδόν τζάμπα τη βενζίνη (video)


Ο υπάλληλος πληκτρολόγησε λάθος ένα ψηφίο στο σύστημα τιμολόγησης και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστιες ουρές με οδηγούς που φούλαραν τα οχήματά τους!

  • 24/6/2022

Λάθη γίνονται σε όλες τις δουλειές και τα βενζινάδικα δεν αποτελούν εξαίρεση. Για ένα τέτοιο λάθος ο John Szczecina από το Rancho Cordova της Καλιφόρνια έχασε τη θέση του πριν από λίγες ημέρες στο πρατήριο Shell που εργαζόταν.

Ανάμεσα στα καθήκοντά του ήταν να εισάγει καθημερινά τις τιμές των καυσίμων στις αντλίες και οι οποίες ακόμα και στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες έχουν απογειωθεί. Ένα λάθος ψηφίο όμως στην τιμή της βενζίνης είχε σαν αποτέλεσμα η επιχείρηση να χάσει χιλιάδες δολάρια μέσα σε λίγες ώρες και ο ίδιος να στέλνει βιογραφικά για να βρει την επόμενη δουλειά του.

Αντί να εισάγει την τιμή 6,99 δολάρια για το κάθε γαλόνι καυσίμου πληκτρολόγησε 0,69 δολάρια. Μέσα στα επόμενα λεπτά δημιουργήθηκε μια τεράστια ουρά στο πρατήριο με τους οδηγούς να φουλάρουν χαμογελαστοί τα οχήματά τους ενώ έπαιρναν τηλέφωνο φίλους και συγγενείς για να προλάβουν και αυτοί την... προσφορά!

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς οι απώλειες από αυτό το λάθος ανήλθαν σε 16.000 δολάρια! Αμέσως η οικογένειά του υπαλλήλου άνοιξε σελίδα στο GoFundMe και ξεκίνησε εκστρατεία για να μαζέψει τα χρήματα. Μάλιστα πήγε ανέλπιστα καλά αφού συγκεντρώθηκαν σχεδόν 24.000 δολάρια και ο υπάλληλος θέλησε να τα επιστρέψει στο ιδιοκτήτη του πρατηρίου για να μην τον ταλαιπωρούν οι τύψεις, όμως αυτός αρνήθηκε να τα δεχτεί.

Σύμφωνα με τις διαδικασίες του GoFundMe από τη στιγμή που το ποσό δεν γίνει δεκτό από το βενζινάδικο ο Szczecina είναι υποχρεωμένος να το επιστρέψει εξ'ολοκλήρου μέσω της πλατφόρμας σε αυτούς που έκαναν την προσφορά

Αυτό τώρα που ελπίζει ο απολυμένος υπάλληλος είναι το πρατήριο να μην κινηθεί νομικά εναντίον του. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Szczecina κάτι τέτοιο δεν είναι πιθανό αφού δεν υπάρχουν ευθύνες. Θα υπήρχαν αν εγγράφως του είχαν απαγορεύσει να εισάγει τιμές στις αντλίες και αυτός το έκανε. Από τη στιγμή όμως που αυτή η εργασία βρισκόταν στα καθήκοντά του δεν υπάρχει λόγος για να τον σύρουν στα δικαστήρια.

Το θέμα είναι ότι ο Szczecina είναι πλέον χωρίς δουλειά και αναζητεί τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Άραγε θα υπάρξει κάποιος πρατηριούχος καυσίμων που θα... εκτιμήσει το βιογραφικό του και θα τον προσλάβει;

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από το CBS13…