Το Nissan Leaf έχει ήδη συμπληρώσει πάνω από 10.000 παραγγελίες


Η ιαπωνική εταιρία φαίνεται πως κατάφερε να λανσάρει το νέο Leaf την κατάλληλη στιγμή αφού... με το καλημέρα η παραγγελιοληψία στην Ευρώπη κινείται με τρελούς ρυθμούς.

  • 22/12/2017

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν έχουν περάσει δύο μήνες από τότε που η Nissan άνοιξε την λίστα με τις παραγγελίες για την 2η γενιά Leaf και ήδη οι Ιάπωνες βρίσκονται σε… δύσκολη θέση αφού η ζήτηση έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν αρχές του νέου έτους.

«Είμαστε χαρούμενοι από το ενδιαφέρον που δείχνει το αγοραστικό κοινό για το νέο Leaf επιβεβαιώνοντας την ηγετική θέση της Nissan στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα» δήλωσε ο Gareth Dunsmore, διευθυντής στον τομέα ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη. «Το νέο Leaf δεν είναι μόνο η νέα γενιά του ηλεκτρικού μας αυτοκινήτου, αλλά ένα δείγμα του Nissan Intelligent Mobility στην Ευρώπη» είπε συμπληρώνοντας.

Υπενθυμίζεται πως το νέο Leaf έχει μπαταρίες 40 kWh με αυτονομία στα 350 km, ενώ ένας ηλεκτροκινητήρας ισχύος 150 PS κινεί τους μπροστινούς τροχούς. Αργότερα αναμένεται να λανσαριστούν ισχυρότερες και με μεγαλύτερη αυτονομία εκδόσεις, ενώ ανάλογα με τις επιδοτήσεις που υπάρχουν ανά χώρα η τιμή πώλησης κυμαίνεται στις περίπου 30.000 ευρώ.