Πόσο θα πιάσει μια Jaguar D-Type που κάποτε ανήκε στον Bernie Ecclestone;


Μία πολύ σπάνια Jaguar D-Type που κάποτε είχε περάσει από τα χέρια του γνωστού Bernie Ecclestone βγαίνει σε δημοπρασία και αναμένεται να πιάσει ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσό. 
 

  • 6/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ

Από τα πολλά και ξεχωριστά αυτοκίνητα που έχει κατασκευάσει στην ιστορία της η Jaguar, η D-Type είναι σίγουρα ένα από τα πιο ιδιαίτερα και μοναδικά. Εμφανίστηκε το 1954 και παρά το γεγονός ότι δεν ξεπέρασε τα 3 χρόνια στην παραγωή, έγραψε την δική της ιστορία στους αγώνες, με νίκες μεταξύ άλλων στο LeMans, στο Sebring αλλά και σε όλες τις φημισμένες πίστες εκείνης της εποχής.

Κατασκευάστηκαν συνολικά 71 αυτοκίνητα, τα 53 εκ των οποίων δόθηκαν σε πελάτες και τα υπόλοιπα κρατήθηκαν από το εργοστάσιο για αγωνιστική χρήση. Μία από αυτές είναι και η πανέμορφη D-Type των φωτογρραφιών που στις 19 Ιανουαρίου θα βγει σε δημοπρασία στην Βρετανία.

Όπως βλέπουμε είναι σε εξαιρετική κατάσταση και ένα από τα ιδιαίτερα στοιχεία του βιογραφικού της είναι ότι ο πρώτος ιδιοκτήτης της μετά από την χρήση ως εργοστασιακό αυτοκίνητο, ήταν το πρώην αφεντικό της Formula 1, o Bernie Ecclestone. 

Ο Εcclestone την κράτησε για λίγο χρονικό διάστημα και μετά από αυτόν άλλαξε πολλά χέρια, κερδίζοντας σημαντικούς αγώνες. Το αυτοκίνητο που βγαίνει προς πώληση είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο ορίτζιναλ μοντέλο, με το αρχικό του κόκκκινο χρώμα και τον κινητήρα των 3,4 λίτρων να έχει περάσει πρόσφατα ένα μεγάλο restoration.

Όσο για την τιμή της, δεν υπάρχει κάποια προηγούμενη εμπειρία ώστε να έχουμε μια σχετικά καθαρή εικόνα. Οι άνθρωποι πάντως που γνωρίζουν υπολογίζουν ότι άνετα θα ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Όπως και να έχει πάντως πρόκειται για ένα πραγματικό κόσμημα των classics σε μία απίστευτη κατάσταση και με ένα ιστορικό που την κατατάσσει στα μοναδικά διαμάντια της αυτοκίνησης.