Νέα ελαστικά Bridgestone για το BMW i3s


H αποκλειστική συνεργασία της Bridgestone με την BMW για τα i3 και i3s συνεχίζεται με τη δημιουργία των νέων ελαστικών Ecopia EP500, με τεχνολογία «ologic».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 29/6/2018

Όπως ανακοινώθηκε, τα νέα Bridgestone Ecopia EP500 δημιουργήθηκαν για να ανταποκρίνονται στην αυξημένη ισχύ του BMW i3s (σημ.: 184 PS) και τις καλύτερες επιδόσεις του σε σχέση με πριν. Σύμφωνα με τον κ. Christophe de Valroger (Αντιπρόεδρος Αρχικού Εξοπλισμού, Bridgestone EMEA) το συγκεκριμένο ελαστικό εξελίχθηκε και δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Βαυαρικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Το νέο ελαστικό είναι κατά 20 mm πιο φαρδύ από αυτό που τοποθετείται στο απλό i3 (σημ.: 170 PS).

O κ. de Valroger δήλωσε σχετικά: «Η τεχνολογία ‘’ologic’’ βοηθά αυτά τα οχήματα να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους και αυτό επιτυγχάνεται χωρίς καμιά έκπτωση σε επίπεδο ασφάλειας. Χρησιμοποιείται ο στενός σχεδιασμός πέλματος του Ecopia EP500, ο οποίος εξασφαλίζει εξαιρετική πρόσφυση, ακόμα και στο βρεγμένο. Μάλιστα, διακρίνεται με βαθμολογία Β στην Ευρωπαϊκή Ετικέτα, στον τομέα αντίστασης κύλισης και πρόσφυσης στο βρεγμένο.
»Η Bridgestone και η BMW μοιράζονται την ίδια δέσμευση για ανάπτυξη προϊόντων που συμβάλλουν σε ένα βιώσιμο μέλλον. Η τεχνολογία ‘’ologic’’ θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε έναν από τους μακροπρόθεσμους στόχους μας: την παγκόσμια μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 50% έως το 2050. Δημιουργήσαμε ένα μοναδικό ελαστικό για μοναδικά οχήματα. Είμαστε περήφανοι που τους καθοδηγούμε στο μέλλον».

Τα νέα Ecopia EP500 εφαρμόζονται σε τροχούς 20 in και είναι ελαστικά πρώτης τοποθέτησης για το i3s. Μάλιστα, η Bridgestone δίνει τη δυνατότητα κατασκευής τους τόσο ως καλοκαιρινά όσο και ως χειμερινά, όπως και αυτή της διαφορετικής διάστασης εμπρός και πίσω.