Νέα έκδοση για την Porsche Cayenne - Περισσότερη δύναμη, αναβαθμισμένος εξοπλισμός (photos)


Η Porsche ολοκληρώνει την γκάμα της Cayenne με την προσθήκη της έκδοσης GTS των 500 PS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: PORSCHE AG
  • 22/4/2024

Ακριβώς πριν έναν χρόνο, τον Απρίλιο του 2023, η Porsche παρουσίασε τη facelift έκδοση της 3ης γενιάς της Cayenne. Τώρα, οι Γερμανοί ολοκληρώνουν την γκάμα του SUV, ανανεώνοντας και την έκδοση GTS.

Το νέο μοντέλο έχει εξοπλιστεί με το πακέτο Sport Design της Porsche, όπως και με προβολείς HD LED Matrix, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται σε αυτό. Έχουν τοποθετηθεί γυαλιστερές μαύρες ποδιές στα πλαϊνά, λεπτομέρειες στα παράθυρα και στους τροχούς 21 ιντσών, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν εξατμίσεις σε μπρονζέ χρώμα.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές και τροποποιήσεις έχουν γίνει κάτω από το αμάξωμα. Η ανανεωμένη Cayenne GTS έχει λάβει νέα τεχνολογία σασί κι η απόστασή της από το έδαφος έχει μειωθεί κατά 10 mm, ενώ στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται πλέον κι η ρυθμιζόμενη ανάρτηση αέρος, που βρίσκει κανείς ήδη στις Cayenne Turbo E-Hybrid και Turbo GT.

Στην «καρδιά» του νέου μοντέλου κρύβεται ο ίδιος twin turbo κινητήρας V8 χωρητικότητας 4,0 L, όμως η αυτοκινητοβιομηχανία αναφέρει ότι έχει βελτιωθεί τεχνικά για το 2024. Η ισχύς έχει αυξηθεί κατά 40 PS, στα 500 PS, ενώ αντίστοιχη αύξηση έχει γίνει και στη ροπή, η οποία πλέον αγγίζει τα 660 Nm. Βελτιωμένο είναι και το κιβώτιο 8 σχέσεων Tiptronic S, προσφέροντας ταχύτερη ανταπόκριση στις εκδόσεις Sport και Sport Plus

Όσο για τις επιδόσεις του νέου μοντέλου, μπορεί να κάνει τα 0-100 km/h σε μόλις 4,4 sec, ενώ η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 275 km/h

Περνώντας στο εσωτερικό, έχει προστεθεί το ανανεωμένο σύστημα Porsche Driver Experience, όπως και μια κυρτή οθόνη στη μεριά του οδηγού. Εκτός αυτού, έρχονται στάνταρ προσθήκες όπως επιπλέον φωτισμός κι ένα ηχοσύστημα της Bose. Ως επιλογή προσφέρεται και μια επιπλέον οθόνη, που μπορεί να τοποθετηθεί στη μεριά του συνοδηγού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλα όσα γνωρίζουμε για το ηλεκτρικό hypercar της Porsche

Επίσημο: Η μεγάλη αλλαγή της νέας Porsche 911 - Πότε παρουσιάζεται

H πιο γρήγορη Porsche όλων των εποχών – Ρεκόρ γύρου σε Laguca Seca και Nurburgring (photos-video)