Lamborghini: Οι νέες εκδόσεις της Huracan Sterrato αποτελούν ωδή στις off-road διαδρομές (photos)


Οι περιορισμένες εκδόσεις της Huracan Sterrato αποκτούν χαρακτηριστικά χαμαιλέοντα και προσαρμόζονται εμφανισιακά στις εκτός δρόμου επιφάνειες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: LAMBORGHINI
  • 19/4/2024

Με την Huracan Sterrato, που παρουσιάστηκε πριν από περίπου 1,5 χρόνο, η Lamborghini «απέδειξε» ότι ένα «καυτό» τετρακίνητο supercar με V10 κινητήρα 5,2 L και ισχύ 610 PS μπορεί να είναι εξίσου απολαυστικό σε off-road διαδρομές.

Σε αυτό συνέβαλε η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, η μεγαλύτερη διαδρομή της ανάρτησης και μια σειρά από ενισχύσεις σε διάφορα σημεία του αμαξώματος. Τώρα, η ιταλική φίρμα προχώρησε ένα βήμα παρακάτω και παρουσίασε την περιορισμένη, ειδική σειρά Huracan Sterrato All-Terrain, η οποία έχει τη «σφραγίδα» του προγράμματος εξατομίκευσης Ad Personam, σε συνεργασία με το Centro Stile.

Τα 12 αντίγραφα που παρουσιάστηκαν στο Milan Design Week διαθέτουν αποκλειστική, ξεχωριστή εξωτερική εμφάνιση εμπνευσμένη από τα τέσσερα διαφορετικά εδάφη στα οποία μπορεί να κινηθεί: Χιόνι, άμμος, ιδιαίτερες off-road διαδρομές και άγονες έρημοι.

Έτσι, προέκυψαν 4 εκδόσεις, που διαθέτουν ένα ματ σχέδιο καμουφλάζ και υιοθετούν τα χρώματα των αντίστοιχων τοπίων. Η NEVE (χιόνι) χαρακτηρίζεται από τις εκλεπτυσμένες «παγωμένες» αποχρώσεις της τούνδρας. Η SABBIA (άμμος) διαθέτει τους ουδέτερους χρωματικούς τόνους της ερήμου και των πράσινων κάκτων. Η BOSCO (πράσινο μονοπάτι) θυμίζει τα δέντρα, τα βρύα και τα φύλλα των δασικών μονοπατιών, ενώ η TERRA (χαλίκι) προσομοιάζει τα χρώματα που συναντά κανείς στα άγονα τοπία και τους βάλτους.

Αν και κάθε μία από τις 4 εκδόσεις έχει το δικό της βασικό «χρώμα» αμαξώματος, μοιράζονται τη μαύρη ματ οροφή αλλά και τα αντίστοιχου χρώματος στοιχεία στο κάτω μέρος του εξωτερικού τους. Επιπλέον, διαθέτουν αντίστοιχες ράγες οροφής και κάθετες μπάρες, όπως και σφυρήλατες μαύρες ματ ζάντες Morus 19 ιντσών.

Με ειδικό έντονο χρώμα είναι βαμμένες και οι δαγκάνες των φρένων, ενώ στις μοναδικές εξωτερικές «πινελιές» συγκαταλέγονται και τα πρόσθετα φώτα. Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των εκδόσεων συναντάται και στο εσωτερικό, με φινιρίσματα σε σκούρο χρώμιο και ανθρακονήματα με Alcantara, ειδικά γραφικά Sterrato και μια πλάκα Ad Personam που υποδηλώνει την αντίστοιχη ειδική έκδοση.

Οι νέες εκδόσεις δεν διαφοροποιούνται στο κομμάτι του κινητήρα, διατηρώντας τον V10 5,2 L με ισχύ 610 PS και ροπή 560 Nm, που συνδυάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση. Τα 0-100 km/h έρχονται σε 3,4 sec ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 260 km/h.

Όπως ίσως θα φανταστήκατε και τα 12 αντίγραφα της ειδικής σειράς All-Terrain έχουν ήδη πωληθεί σε επιλεγμένους πελάτες των τριών βασικών αγορών: ΗΠΑ-Λατινική Αμερική (ALA), Ευρώπη-Μέση Ανατολή-Αφρική (EMEA) και Ασία-Ειρηνικός-Αυστραλία (APAC). Κάθε μία παρέλαβε από 4 αντίγραφα.

«H Huracan Sterrato ανέτρεψε το τοπίο των supersports αυτοκινήτων από τη στιγμή της κυκλοφορίας της. Πλέον, η σειρά All-Terrain γιορτάζει την ξεχωριστή, πολυεπίπεδη προσωπικότητα του μοντέλου, που παραμένει ένα supercar αλλά και ένας εξερευνητής νέων διαδρομών. Όπως η φύση, έτσι και η Sterrato δεν μπορεί να περιοριστεί και θα βρίσκει πάντα έναν τρόπο να χαράζει καινοτόμες διαδρομές», δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της Lamborghini, Stephan Winkelmann.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

First Drive: Lamborghini Huracan Sterrato - Δοκιμάζουμε το supercar που έγινε...SUV

Lamborghini Huracan STJ: Ο «τελευταίος χορός» του εμβληματικού supercar (photos)

Βρείτε τις διαφορές: Η Lamborghini αλλάζει το σήμα της για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια (video-photos)