Kimera Evo38: Έρχεται ο «διάδοχος» της θρυλικής Lancia 037


Η Kimera Automobili αναβιώνει γι ακόμα μία φορά τον θρύλο των ράλλυ, Lancia 037 Stradale, προφέροντας ακραίες επιδόσεις και τετρακίνηση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Kimera Automobili
  • 4/2/2024

Η ιταλική Kimera Automobili ανακοίνωσε ότι θα αποκαλύψει τη νεότερη εκδοχή του διαδόχου της εμβληματικής Lancia 037 Stradale στις 22 Φεβρουαρίου, πριν την έναρξη της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης. Πρόκειται για την Evo38, η οποία, σύμφωνα με τους Ιταλούς, θα είναι ακόμη πιο εκθαμβωτική από τον προκάτοχό της, Evo37, που είχε παρουσιαστεί από τους ίδιους το 2021.

Αναφέρουν επίσης ότι θα εμπνέεται τόσο από τη σιλουέτα εκείνου του δημιουργήματος, όπως φυσικά κι από την 037 Stradale. Θα είναι το «Group B αυτοκίνητο που θα ήθελε ο καθένας και δεν κατασκευάστηκε ποτέ.» Ένα ραλλάμαξο νόμιμο για τον δρόμο, που θα φέρει το θρυλικό livery της Martini Racing και θα αποτελεί αναβάθμιση, σε σχέση με την Evo37.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δημοσίευσε δύο teaser φωτογραφίες του μοντέλου, όπου φαίνονται οι κυκλικοί μπροστινοί προβολείς του, που θυμίζουν τη Lancia Delta S4, δύο κόκκινα ανοίγματα γρίλιας και μία μεγάλη πίσω αεροτομή που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του πίσω μέρους.

«Η Evo38 θα δεχτεί τη φιλοσοφία και το πνεύμα μιας θρυλικής ομάδας που έφερε την τεχνική της υπεροχή στον κόσμο, που για μια ακόμη μία φορά θέλει να ξεπεράσει τα όρια και να βελτιώσει το δημιούργημά της σταδιακά,» αναφέρει η Kimera.

Υπενθυμίζουμε ότι η Evo37 έφερε έναν twin-turbo τετρακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2,1 L που παρήγε 500 ίππους και 500 Nm ροπής, με τα 0-100 km/h να γίνονται σε μόλις 3,0 sec και την ισχύ να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων με 6 σχέσεις.

Τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά της Evo38 δεν έχουν γίνει γνωστά προς το παρόν, όμως αναμένεται οι επιδόσεις της να ξεπεράσουν σημαντικά εκείνες του προκατόχου της, χάρη στην τετρακίνηση, που έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι θα διαθέτει.

Όσο για την τιμή της, εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με εκείνη της Evo37, το κόστος της οποίας ξεκινούσε από τις 406.000 λίρες Αγγλίας, δηλαδή περίπου 475.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Kimera EVO37 Paula: Η αναβίωση της Lancia 037 βρίσκει το «σπίτι» της στην Ισπανία

Esmeralda: Η πρώτη Kimera EVO37 που παραδόθηκε στον αγοραστή της

Βόλτα με τo νέo Kimera EVO37 των €480.000 (Video)