Καμουφλαρισμένη BMW Χ5 κάνει δοκιμές στη Λεωφόρο Συγγρού - Δείτε το video


H BMW διάλεξε την... άναρχη κυκλοφορία των ελληνικών δρόμων για να δοκιμάσει τα μελλοντικά συστήματα αυτόνομης οδήγησης που θα έχουν τα μοντέλα της. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΙΤΣΙΝΗΣ, ΦΩΤ.: IEIDISEIS, CARPIX
  • 18/4/2024

Το μέλλον ανήκει στα οχήματα αυτόνομης οδήγησης, που θα μπορούν να κινούνται με απόλυτη ασφάλεια χωρίς οδηγό στο τιμόνι τους. Αυτή τη στιγμή διαθέτουν τα περισσότερα νέα μοντέλα συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, τα οποία λειτουργούν απλά υποστηρικτικά προς τον οδηγό, ενώ απέχουμε πολύ από το ανώτατο στάδιο, που είναι το επίπεδο 5.

Το λευκό αυτοκόλλητο κάτω από την πινακίδα ενημερώνει τους οδηγούς ότι το αυτοκίνητο καταγράφει με κάμερες την κυκλοφορία.
Το λευκό αυτοκόλλητο κάτω από την πινακίδα ενημερώνει τους οδηγούς ότι το αυτοκίνητο καταγράφει με κάμερες την κυκλοφορία.

Η BMW ανήκει στις πρωτοπόρες εταιρείες εξέλιξης ρομποτικών οχημάτων και φαίνεται ότι βρήκε στην Ελλάδα τον ιδανικό τόπο για τη δοκιμή τους.

Ο φακός του ieidiseis.gr κατέγραψε μια καμουφλαρισμένη BMW X5 με γερμανικές πινακίδες της πόλης του Μονάχου, να πραγματοποιεί νυχτερινές διαδρομές στη Λεωφόρο Συγγρού, ενώ θεωρείται βέβαιο, ότι θα οργώσει και άλλες ελληνικές πόλεις και περιφέρειες.

Η άναρχη κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε συνδυασμό με τις κακές υποδομές και την ελλιπή σήμανση του ελληνικού οδικού δικτύου αποτελούν πρόκληση για τα αυτόνομα οχήματα.

Με άλλα λόγια, αν καταφέρνει και αντεπεξέρχεται με ασφάλεια ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης στις ελληνικές συνθήκες κυκλοφορίας, τότε βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, για να τα πάει περίφημα και στις πιο ανεπτυγμένες χώρες, όπου είναι τα πράγματα σαφώς πιο οργανωμένα και ελεγχόμενα.

Δεν είναι μάλιστα τυχαίο, ότι αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες δοκιμάζουν την αντοχή των μελλοντικών μοντέλων τους σε σκληρή χρήση και τις δυνατότητες των φρένων και των αναρτήσεων σε ακραίες συνθήκες σε περιφέρειες της Ελλάδας με κακό οδικό δίκτυο. Έτσι έχουν θεαθεί κατά καιρούς καμουφλαρισμένα πρωτότυπα μελλοντικών μοντέλων παραγωγής, ενώ τώρα γίνεται το ίδιο και με τις ρομποτικές τεχνολογίες οχημάτων.

Πηγή: ieidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανδρείκελα γένους θυληκού στα crash tests της Mercedes-Benz

Συγκριτικό test οχημάτων με κάθε πιθανό αριθμό κυλίνδρων, από 1 έως και 16 (video)

Ξεκίνησε δοκιμές το τρομακτικό hypercar που καταρρίπτει τους νόμους της φυσικής (video)