Kαι το όνομα αυτού: Seat Tarraco!


Μετά από μία μεγάλη διαδικασία με ψηφοφορίες στο Διαδίκτυο, το όνομα που κατά πάσα πιθανότητα επελέγη για το μεγάλο SUV της Seat είναι το "Tarraco".
 

  • 17/2/2018

Μετά τα Ateca και Αrona ήταν από καιρό γνωστό ότι η Seat ετοίμαζε ένα ακόμα SUV στην κορυφή της γκάμας της, το οποίο θα μοιράζεται το  δάπεδο και τα μηχανικά μέρη με το Skoda Kodiaq.

H ιστορία πίσω από το όνομά του έχει κρατήσει αρκετούς μήνες, με την εταιρία να δίνει ένα χρόνο πριν την δυνατότητα του να προτείνουν εκείνοι ένα όνομα. Από όλα τα ονόματα που είχαν προταθεί, ξεχώρισαν για την τελική δοκιμασία τέσσερα, πάντα με γνώμονα το να έχουν σχέση με κάποιο μέρος της Ισπανίας: Alboran, Aranda, Avila και Tarraco. 

H τελική απόφαση πάρθηκε κατά την διάρκεια και νέας ψηφοφορίας στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2017, όμως τα γεγονότα με την Καταλονία ανάγκασαν την εταιρία να καθυστερήσει την ανακοίνωση του ονόματος.

Το οποίο σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες θα είναι τελικά το Tarraco, που αντιστοιχεί στο όνομα μίας αρχαίας ρωμαϊκής πόλης, εκεί που βρίσκεται σήμερα η Tarragona, μία πόλη στην Καταλονία, στην παραλία της Μεσογείου με 130.000 κατοίκους. 

Το νέο SUV που θα παρουσιαστεί στην Γενεύη θα εφοδιάζεται με όλα τα γνωστά μηχανικά σύνολα του γκρουπ που βρίσκονται στα αντίστοιχα μοντέλα όλων των εταιριών του, ενώ είναι πολύ πιθανό μέσα στην επόμενη χρονιά να παρουσιαστεί και μία υβριδική έκδοση.