Η VW ίσως ανακαλέσει ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα της


Το καρκινογόνο κάδμιο είναι ο λόγος που ο όμιλος Volkswagen αναμένεται να ανακαλέσει 124.000 υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 14/8/2018

Η VW ίσως προχωρήσει στην ανάκληση συνολικά 124.000 υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων της λόγω του καδμίου, που είναι καρκινογόνο και μέχρι στιγμής δεν χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητα. Αντίθετα δίνει το παρόν σε συσκευές όπως οι τηλεοράσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Wirtshaftswoche ένας προμηθευτής που δεν έχει αποκαλυφθεί ποιος είναι πούλησε στην αυτοκινητοβιομηχανία φορτιστές με κάδμιο. Οι φορτιστές αυτοί τοποθετήθηκαν σε μια σειρά ηλεκτρικών μοντέλων των VW, Audi και Porsche από το 2013 μέχρι τον Ιούνιο του 2018, ο αριθμός των οποίων φτάνει τις 124.000.

Κάθε ένα από αυτούς τους φορτιστές περιέχει 0,008 gr καδμίου, ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε εκπρόσωπος της VW θα δοθούν διευκρινήσεις από τις αρμόδιες γερμανικές αρχές. Η VW πάντως έχει σταματήσει από το Μάιο, όταν και αποκαλύφθηκε το όλο πρόβλημα, να δέχεται παραγγελίες για το Golf GTE.

Πλέον η παραγωγή και οι παραδόσεις των υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων του γκρουπ έχουν ξεκινήσει εκ νέου μια και το στοιχείο που περιείχε το κάδμιο έχει αντικατασταθεί από άλλο, που προέρχεται από διαφορετικό προμηθευτή.

Αν ο όμιλος Volkswagen αναγκαστεί να προχωρήσει στην ανάκληση των συγκεκριμένων 124.000 αυτοκινήτων αυτό θα σημαίνει πέρα από το κόστος των αρκετών εκατομμυρίων ευρώ και ένα πλήγμα στο ηλεκτρικό κύρος της μάρκας, το οποίο τόσο πολύ θέλει να στηρίξει.