Η VW επενδύει πάνω από 3 δισ. ευρώ για να «υποδεχτεί» το Golf 8


Η VW ετοιμάζει πυρετωδώς το Golf 8ης γενιάς το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο 2019. 

  • 2/12/2017

Aν και απέχουμε λιγότερα από δύο χρόνια από την έναρξη παραγωγής του Golf 8ης γενιάς, η VW βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη της διαδικασίας για την σχεδίαση και την παραγωγή του. Και αφού μιλάμε για το βασικό μοντέλο της εταιρίας από το οποίοκρίνονται πολλά για την οικονομική της ευρωστεία, είναι προφανές ότι δεν τσιγκουνεύονται χρήματα και επενδύσεις για να προκύψει η σωστή συνέχεια του παγκόσμιου best seller.

Πριν λίγες ημέρες λοιπόν ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε μία τεράστια επένδυση στο κεντρικό εργοστάσιο του Wolfsburg έτσι ώστε να το προετοιμάσουν κατάλληλα για την παραγωγή του Golf 8. Η επένδυση αυτή θα ξεπεράσει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια και πολλά από αυτά τα χρήματα θα πάνε σε ένα νέο υπερσύγχρονο σχεδιαστικό κέντρο καθώς και στο κέντρο έρευνας και εξέλιξης.

Πάντως είναι ήδη γνωστό ότι η παραγωγή του συνόλου των εκδόσεων του Golf θα συγκεντρωθεί στο Wolfsburg από την επόμενη γενιά και μετά. Προς το παρόν όμως δεν υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με το νέο μοντέλο που όλοι αναμένουν να παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο 2019, πιθανότητα στην έκθεση της Γενεύης εκείνης της χρονιάς.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά ξέρουμε ότι θα υπάρχει μία mild υβριδική έκδοση, ενώ σίγουρα θα ζυγίζει έως και 70 κιλά λιγότερο, χάρη στην υιοθέτηση της ανανεωμένης πλατφόρμας MQB η οποία μάλιστα θα έχει μεγαλώσει έτσι ώστε να εξασφαλίζει μεγαλύτερους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων θα είναι πλέον στάνταρ ενώ ανεβασμένη θα είναι και η ιπποδύναμη (ιδίως στις σπορ εκδόσεις).