Η Jeep θα πάρει τα πάνω της μέσα στο 2018


H αμερικανική εταιρία σε μια δυναμική παρουσία στην ευρωπαϊκή αγορά ενισχύοντας την γκάμα της με νέες αφίξεις λανσαρίσματα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 20/3/2018

Αν και οι πωλήσεις της Jeep τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί σημαντικά με το Renegade να έχει αποδειχθεί φλέβα χρυσού για τους Αμερικάνους, o Sergio Marchionne θεωρεί πως το +2% για το 2017 (με συνολικά 107.569 πωλήσεις Jeep) ήταν χαμηλά. Αυτό που περιμένει ο ισχυρός άνδρας της FCA είναι το Compass να πάρει τα πάνω του και την άφιξη τόσο του ανανεωμένου Cherokee με τη νέα μάσκα όσο και το διακριτικά ανανεωμένο Renegade.

To Cherokee έχει ήδη παρουσιαστεί στις ΗΠΑ με ριζικά ανανεωμένη εμφάνιση και με έναν νέο δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο twin-scroll τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα που αποδίδει 270 PS. Το Renegade θα περάσει από ένα προγραμματισμένο facelift και θα κάνει την επίσημη διαδικτυακή του πρεμιέρα στις 1 Ιουνίου.

Πολύ σημαντική θα είναι και η διάθεση του νέου Wrangler που επίσης θα έχει τον δίλιτρο turbo κινητήρα με το υβριδικό σύστημα eTorque. H διάθεση του θα ξεκινήσει σταδιακά στις ευρωπαϊκές αγορές στους επόμενους μήνες. Στην Ελλάδα το νέο Wrangler το περιμένουμε το ερχόμενο φθινόπωρο.