Η επόμενη γενιά Volvo XC90 δεν θα έχει diesel


Η σουηδική εταιρία έχει δώσει την μέγιστη προτεραιότητα στα ηλεκτροϋβριδικά και το νέο XC90 θα είναι επίσης ένα Volvo δίχως πετρέλαιο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 10/7/2018

Δεν αποτελεί είδηση πως η Volvo έχει σταματήσει εδώ και καιρό την εξέλιξη πετρελαιοκινητήρων και σταδιακά το diesel θα αρχίσει να εκλείπει από την γκάμα της μάρκας. Αν και πολλοί θεωρούν πολύ πρώιμη μια τέτοια κατεύθυνση επειδή η Volvo έχει μεγάλα μοντέλα και SUV που ταιριάζει το diesel, οι Σουηδοί έχουν χαράξει εδώ και καιρό την στρατηγική τους και την επιβεβαίωσαν και με το νέο S60 που δεν θα έχει καμία έκδοση πετρελαιοκινητήρα.

Λογικό είναι και το επόμενο XC90 -που θα βασίζεται στην εξελιγμένη πλατφόρμα SPA2 θα λανσαριστεί αρχές του 2022- να μην έχει επίσης έκδοση πετρελαίου. «Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα, δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο CEΟ της μάρκας Hakan Samuelsson σε βρετανικό περιοδικό. «Αν θέλουμε να γίνουμε οι καλύτεροι στα ηλεκτρικά και στα υβριδικά δεν μπορούμε να πούμε ναι σε όλα. Για αυτό το S60 δεν θα έχει καμία εναλλακτική για diesel όπως και κάθε νέο μας μοντέλο. Το XC90 είναι αυτό που θα ακολουθήσει» συμπλήρωσε.