GP Σιγκαπούρης: Εύκολη νίκη και πολύτιμοι βαθμοί για τον Hamilton


Μετά από μία σειρά από πολύ ενδιαφέροντα Γκραν Πρι, ο αγώνας της Σιγκαπούρης εξελίχθηκε μάλλον υποτονικά, με τον Hamilton να κερδίσει μια εύκολη πρώτη θέση.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/9/2018

Για όσους περίμεναν ότι η Σιγκαπούρη θα ήταν ένας από τους αγώνες που οι Ferrari θα είχαν το πάνω χέρι, μάλλον απογοητεύθηκαν, καθώς ο Hamilton και η Mercedes δεν άφησαν κανένα περιθώριο για να αμφισβητηθεί η κυριαρχία τους. Κάτι που ξεκίνηση ήδη από τα δοκιμαστικά, όπου ο Βρετανός πρωταθλητής έδειξε τις διαθέσεις του, με μία από τις καλύτερες και πιο πειστικές pole της καριέρας του.

Στον αγώνα όλα κύλησαν σχετικά ήρεμα για την Mercedes που με σωστή τακτική και τον Hamilton αποφασισμένο να μην χάσει την ευκαιρία κατάφεραν να πάρουν μία ιδιαίτερα σημαντική νίκη στην πιο κρίσιμη φάση του πρωταθλήματος. Ο Hamilton αποσπάστηκε ακόμα περισσότερο στην βαθμολογία, 40 ολόκληρους  βαθμούς, από τον Vettel και όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα χάσει και τον φετινό τίτλο.

Από εκεί και πέρα, ο Verstappen με την Red Bull επιβεβαίωσε ότι αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν σε καλή φόρμα, αφού μετά την δεύτερη θέση στην εκκίνηση, κατάφερε να βρεθεί και στην δεύτερη θέση στο Podium.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Vettel ο οποίος ήταν προφανές ότι είχε και πάλι αρκετές ενστάσεις και παράπονα για την στρατηγική της ομάδας να τον βάλει πολύ νωρίς στα πιτς για αλλαγή ελαστικών, χωρίς να υπάρχει κάποιο πραγματικό αντίκρυσμα για τη συνέχεια του αγώνα.

Την δεκάδα έκλεισαν οι Bottas, Raikkonen, Ricciardo, Alonso, Sainz, Leclerc και Hulkenberg.