BMW: Νέα δεδομένα στην ονομασία των μοντέλων - Πώς θα χρησιμοποιείται το «i»


Οι πληροφορίες των τελευταίων μηνών επιβεβαιώθηκαν. Μάθετε με ποιον τρόπο θα χρησιμοποιεί η BMW το γράμμα «i» στην ονομασία των μοντέλων της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BMW AG - Fabian Kirchbauer
  • 2/5/2024

Για χρόνια, η BMW τοποθετούσε το γράμμα «i» στο τέλος των ονομασιών των θερμικών της μοντέλων, όπως για παράδειγμα η 330i ή η 540i. Η χρήση του έκανε τα οχήματα που είχαν injection να ξεχωρίζουν, από εκείνα με καρμπιρατέρ.

Εδώ και αρκετό καιρό υπήρχε η πληροφορία ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανίαεγκαταλείπει αυτό το σύστημα ονοματοδοσίαςγια τα θερμικά της μοντέλα, ιδίως από τη στιγμή που το γράμμα «i» χρησιμοποιείται ήδη (και) για τα αμιγώς ηλεκτρικά.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώθηκε από στέλεχος της BMW που μίλησε σχετικά στο BMWBlog. Συγκεκριμένα, ο Bernd Kober, αντιπρόεδρος και επικεφαλής διαχείρισης προϊόντων της BMW, αποκάλυψε ότι η εταιρεία σκοπεύει να λανσάρει μια έκδοση M50 με τη νέα X3, η οποία θα είναι η αντίστοιχη της M40i, που βρίσκει κανείς στο τρέχον μοντέλο.

Αυτό αναμένεται να απλοποιήσει ιδιαίτερα τη στρατηγική ονοματοδοσίας της BMW. Για κάποιον που δεν έχει μελετήσει σε βάθος την ιστορία και τις εμβληματικές της δημιουργίες, η ταυτόχρονη ύπαρξη, για παράδειγμα, της i5 και της 540i, αμφότερες μέρος της γκάμας της Σειράς 5, ενδέχεται να δημιουργήσει κάποια σύγχυση.

Σίγουρα, το «i» στο τέλος των ονομάτων των μοντέλων των Γερμανών είναι μέρος της ιστορίας της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ωστόσο, σε μια εποχή που οι περισσότεροι κατασκευαστές στρέφονται προς την ηλεκτροκίνηση και εντείνουν τις προσπάθειές τους για ολοένα και περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα, το τμήμα i της BMW είναι εξίσου σημαντικό.

Δεν έχει γίνει γνωστό, ποιο θα είναι το τελευταίο θερμικό μοντέλο που θα λάβει το «i» στο τέλος της ονομασίας του, όμως οι προθέσεις της BMW είναι ξεκάθαρες. Σύντομα, μόνο τα EV της θα φέρουν το γράμμα, αποκλειστικά στην αρχή της ονομασίας και ποτέ στο τέλος.

Πηγή: BMWBlog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

BMW: Πρεμιέρα για τις ανανεωμένες i4 και Σειρά 4 Gran Coupe (photos)

H νέα BMW M3 CS Touring υπόσχεται χώρους με ακόμα πιο «καυτές» επιδόσεις (photos)

Αποκλειστικό: Τι μας είπε η BMW για την καμουφλαρισμένη X5 που δοκιμάζεται στην Αθήνα (photos-video)