Ράλλυ Κροατίας - 2η μέρα: Πρώτος ο Neuville παρά τη λάθος επιλογή ελαστικών


«Κλείδωσε» τους 18 βαθμούς της πρώτης θέσης ο Thierry Neuville, με τον Elfyn Evans να ακολουθεί στη δεύτερη θέση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Hyundai Motorsport - Bastien Baudin
  • 20/4/2024

Ο Thierry Neuville ολοκλήρωσε το πρωινό loop της δεύτερης μέρας του Ράλλυ Κροατίας με προβάδισμα 4,7 sec έναντι του Elfyn Evans, με τη μάχη για την πρώτη θέση να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Στην πρώτη Ε.Δ. του απογευματινού loop, την SS13, ο Ουαλός πήρε τα ηνία της κατάταξης, περνώντας 2,0 sec μπροστά από τον Βέλγο.

Η επιλογή των ελαστικών που έκανε ο Neuville, δηλαδή δύο σκληρά και δύο μαλακά, δεν απέδωσε σε εκείνη τη διαδρομή, αφού η βροχή έκανε την εμφάνισή της, επωφελώντας εκείνους που είχαν «φορέσει» 4 μαλακά ελαστικά, μεταξύ άλλων κι ο Evans.

Στην αμέσως επόμενη, την SS14, που το οδόστρωμα ήταν λιγότερο βρεγμένο, ο Neuville επανέκτησε την πρώτη θέση, περνώντας αυτή τη φορά εκείνος 2,3 sec μπροστά.

Από εκεί κι έπειτα, η βροχή υποχώρησε σημαντικά κι ο δρόμος είχε λιγότερα νωπά σημεία, με τον Βέλγο να κερδίζει και τις δύο τελευταίες διαδρομές της ημέρας, ολοκληρώνοντας στην κορυφή της γενικής κατάταξης και «κλειδώνοντας» τους 18 πολύτιμους για τον ίδιο βαθμούς.

Κοντά στο δίδυμο παραμένει κι ο Sebastien Ogier, ο οποίος πλέον βρίσκεται 11,4 sec μακριά από τον πρώτο. Ακολουθεί ο Ott Tanak, σταθερά στην τέταρτη θέση, με τον πέμπτο, Adrien Fourmaux να απέχει σχεδόν 20 sec από τον Εσθονό.

Την οκτάδα της κορυφαίας κατηγορίας Rally1 ολοκληρώνουν οι Takamoto Katsuta, Andreas Mikkelsen και Gregoire Munster, στην έκτη, έβδομη κι όγδοη θέση, με τη δική τους σειρά να μην έχει μεταβληθεί καθόλου από την αρχή του ράλλυ.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την SS16:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Thierry Neuville2:09:46.0
2Elfyn Evans4,9
3Sebastien Ogier11,6
4Ott Tanak1:15.5
5Adrien Fourmaux1:35.4
6Takamoto Katsuta2:14.2
7Andreas Mikkelsen4:00.8
8Gregoire Munster4:56.3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ράλλυ Κροατίας - 1η μέρα: Κλατάρισμα Neuville - Σε «ισοπαλία» με τον Evans

Ράλλυ Κροατίας - 1η μέρα (πρωί): Πρωτοπορία Neuville, δεύτερος ο Evans