Ο Σεβαστιανός κινείται στη γραμμή του σι…


Πριν από περίπου 30 χρόνια υπήρχε ένα παιδικό πρόγραμμα στην κρατική τηλεόραση με τίτλο «Του κουτιού τα παραμύθια». Στο μουσικό θέμα του προγράμματος υπήρχε ένας στίχος που έλεγε «ο Σεβαστιανός κινείται στη γραμμή του σι…».

  • 9/4/2018

Ο «δικός μας» Σεβαστιανός, όμως, κινείται… εκτός γραμμών. Ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, χαράσσει τις δικές του γραμμές στις ειδικές του WRC. Όπως έκανα και στην Κορσική, πανηγυρίζοντας την τρίτη νίκη του σε τέσσερις φετινούς αγώνες κι αποκτώντας ήδη προβάδισμα τίτλου.

Προφανώς αντιληφθήκατε πως αναφερόμαστε στον Sebastien Ogier, ο οποίος στον πρώτο ασφάλτινο αγώνα της φετινής σεζόν έκανε ακριβώς ό,τι είχε πράξει στο Μόντε Κάρλο και στο Μεξικό, ανεβαίνοντας το ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

«Ακόμα μία ημέρα στη δουλειά» ήταν ο αγώνας της Κορσικής για τον πέντε φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, καθώς από τη στιγμή που ο συνονόματός του, Loeb, τέθηκε εκτός μάχης μόλις από την δεύτερη ειδική του αγώνα, τα πράγματα απλοποιήθηκαν γι’ αυτόν.

Δεύτερος τερμάτισε ο μέχρι πέρυσι teammate του Ogier στην M-Sport Ford, Ott Tanak, με τον Thierry Neuville να συμπληρώνει το βάθρο, αλλά να χάνει κι άλλο έδαφος στη μάχη της κατάκτησης του πρωταθλήματος, καθώς ο Ogier έφτασε τους 84 πόντους, 17 περισσότερους απ’ αυτούς του Βέλγου!

 

Ράλι Κορσικής - Αποτελέσματα

1.  Sebastien Ogier

Ford

3h26’:52.7s

2.  Ott Tanak

Toyota

+36.1

3.  Thierry Neuville

Hyundai

+1':07.5

4.  Dani Sordo

Hyundai

+2':02.6

5.  Elfyn Evans

Ford

+2':06.1

6.  Esapekka Lappi

Toyota

+2':33.5

7.  Andreas Mikkelsen

Hyundai

+2':43.4

8.  Jan Kopecky

Skoda

+10':34.8

9.  Kris Meeke

Citroen

+10':40.5

10.  Yoann Bonato

Citroen

+12':26.0