CAR AND DRIVER ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
2018 NISSAN LEAF

Test Drive: 2018 Nissan LEAF 26/6

Περί αποφόρτισης

Ωστόσο, καλό θα ήταν αυτός να μη βυθίζει συχνά το δεξί πεντάλ στο πάτωμα, γιατί η αερόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου των 40,0 kWh (10 kWh περισσότερες σε σχέση με την προηγούμενη γενιά), θα ξεκινήσει να αποφορτίζεται τόσο γρήγορα όσο μία no name συσκευή κινητού τηλεφώνου, που ίσως αγοράστηκε από έναν πλανόδιο. Η Nissan ισχυρίζεται πως η αυτονομία της μπαταρίας ξεπερνά τα 240 km, κάτι που, κατά την εκτίμησή μας, είναι δυνατόν να γίνει, έστω κι αν θα πρέπει ο οδηγός να είναι πολύ... ευγενικός με το δεξί πεντάλ, όντας τελικά αργός και μη χρησιμοποιώντας καθόλου το... CD. Εμείς ξεκινήσαμε από τις εγκαταστάσεις των δοκιμών μας στην έρημο με την μπαταρία του LEAF φορτισμένη κατά 98% και την ένδειξη της αυτονομίας να αναγράφει 243 km. Κινούμενοι με περίπου 120 km/h, παρατηρήσαμε πως η αυτονομία άρχισε να μειώνεται πιο γρήγορα σε σχέση με το ρυθμό αύξησης των ενδείξεων του οδομέτρου. Επιβραδύνοντας στα σχεδόν 105 km/h, αυτές σταθεροποιήθηκαν, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την εύκολη επιστροφή μας στο L.A. Μάλιστα, με αυτήν την προσέγγιση έμεινε αρκετή ενέργεια για τα περίπου 55 km πάνω στα όρη San Gabriel και στους αυτοκινητόδρομους στο Angeles Forest και στο Angeles Crest.

Αυτονομία 240 km προσφέρει το Nissan LEAF

Υπάρχει ένα μικρό κίνητρο για την οδήγηση ενός ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου σε ορεινό δρόμο, αλλά η πλατφόρμα του LEAF, ουσιαστικά μια τροποποίηση του προκατόχου του, έχει τοποθετημένη την μπαταρία στο πάτωμα του οχήματος. Φέρνοντας, λοιπόν, το βάρος χαμηλά, τα σχεδόν 1.585 κιλά του LEAF εξισορροπούνται κατά κάποιο τρόπο. Τα ελαστικά Michelin Energy Saver A/S επιλέχτηκαν σαφώς εξαιτίας της χαμηλής αντίστασης κύλισης, που παρέχουν, ενώ ξεκινούν να... στριγγλίζουν έστω και λίγο όταν η πλευρική επιτάχυνση φτάσει τα 0,79 g. Η πληροφόρηση από το σύστημα διεύθυνσης είναι καλή και το πλαίσιο, που δεν εξασφαλίζει υψηλά αποθέματα πρόσφυσης, μένει τελικά σταθερό. Τέλος, η αυξημένη ροπή του κινητήρα μπορεί να εκτοξεύσει το αυτοκίνητο στην έξοδο των στροφών με ευκολία. Απλώς, αν θέλετε τη συμβουλή μας, μην ενεργοποιήσετε το σύστημα ProPilot Assist, όταν το... διασκεδάζετε καθ’ οδόν.

< >

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • 2018 HONDA CR-V 15/7

  Οδηγούμε το ανανεωμένο Honda CR-V 1.5 VTEC

  Έπειτα από την αρχική παρουσίασή του πριν από λίγα χρόνια, η Honda επεμβαίνει στο CR-V και το εξοπλίζει με ένα νέο κινητήρα βενζίνης 1,5.

 • 2018 KIA SRORTAGE 13/7

  Οδηγούμε το αναβαθμισμένο KIA Sportage

  Η επανασχεδίαση του αμαξώματος και του εσωτερικού στο KIA Sportage είναι το προφανές. Το ζητούμενο είναι η μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων και του διοξειδίου του άνθρακα και οι νέοι κινητήρες της εταιρείας φροντίζουν γι' αυτό.

 • 2018 FORD FOCUS 11/7

  Οδηγούμε στη Γαλλία το νέο Ford Focus

  Σε μια Γαλλία που παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα την προσπάθεια των τρικολόρ να ανεβεί στην κορυφή του κόσμου, εμείς οδηγούσαμε το εντελώς νέο Ford Focus που έχει ακριβώς τον ίδιο στόχο.

 • NISSAN MICRA 1.0 71 PS 8/7

  Δοκιμάζουμε το Nissan Micra 1.0 71 PS

  Αν πιστεύατε ότι η έκδοση 'εισόδου' στην γκάμα του Nissan Micra είναι αυτή με τον κινητήρα των 900 cc, απατάσθε... Γιατί η επίσημη ελληνική εισαγωγική εταιρεία (Νικ. Ι. Θεοχαράκης) έφερε στη χώρα μας και το μοντέλο, που εφοδιάζεται με τον τρικύλινδρο ατμοσφαιρικό...

 • 2018 SEAT LEON CUPRA ST 300 PS 6/7

  Δοκιμάζουμε το Seat Leon Cupra ST (300 PS)

  Λίγο πριν δούμε το πρώτο μοντέλο της ανεξαρτητοποιημένης πλέον 'Cupra' οδηγούμε στην χώρα μας το Leon Cupra με τους 300 ίππους και την εξαιρετική σχέση value for money.

 • 2018 MINI COOPER D CLUBMAN 2.0 150 PS AUTOMATIC 4/7

  Δοκιμάζουμε το MINI Cooper D Clubman 2.0 150 PS Automatic

  To Clubman δημιουργήθηκε για να είναι μια πιο πρακτική εκδοχή του ΜΙΝΙ. Ωστόσο, το στυλ και η ακόμα περισσότερο ιδιότυπη σχεδίασή του είναι αυτά για τα οποία διακρίνεται.

 • 2018 MINI CLUBMAN ONE D STEPTRONIC 116 PS 2/7

  Δοκιμάζουμε το νέο MINI Clubman One D Steptronic 116 PS

  Η έκδοση Clubman απευθύνεται περισσότερο στους οικογενειάρχες φίλους της MINI, καθώς διαθέτει έναν πιο οικογενειακού τύπου χαρακτήρα Σε όλους τους τομείς, αλλά και μεγαλύτερους χώρους...

 • 2018 PEUGEOT 308 1.6 «BLUEHDI» 120 PS «EAT6»​ 1/7

  Δοκιμάζουμε το νέο Peugeot 308 1.6 BlueHDi 120 PS EAT 6

  Η αλλαγή στο αμάξωμα του 308 δεν είναι η μόνη διαφοροποίηση σε σχέση με πριν. Το μικρομεσαίο μοντέλο της Peugeot έγινε ανταγωνιστικότερο σε καίριους τομείς του, κάτι που χρειαζόταν.

 • 2018 AUDI A4 2.0 TDI 150 PS S-TRONIC 30/6

  Δοκιμάζουμε το Audi A4 2.0 TDI 150 PS S-TRONIC

  Είναι κρίμα που διανύουμε την εποχή των SUV και των crossover με τόση ένταση και αποδοχή. Κρίμα γιατί την ίδια στιγμή υπάρχουν καλλίγραμμες λιμουζίνες έτοιμες να σε πάνε μακρύτερα και ανετότερα, όπως τούτο το Audi και μάλιστα με έναν ήπιο, σοφιστικές χαρακτήρα.

 • 2018 MITSUBISHI ECLIPSE CROSS 1.5 MIVEC TURBO 163 PS CVT 27/6

  Δοκιμάζουμε το νέο Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 Turbo 163 PS CVT

  Η Mitsubishi εισάγει στην Ελλάδα το νέο Eclipse Cross, ένα SUV με coupe σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Εμείς δοκιμάσαμε την τετρακίνητη έκδοση με το CVT κιβώτιο και τον turbo κινητήρα των 1,5 λίτρων και των 163 PS.

 • 2018 NISSAN LEAF 26/6

  Δοκιμάζουμε το 2018 Nissan LEAF

  Το Nissan Leaf ήταν το πρώτο ευρέως διαθέσιμο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Είναι η δεύτερη γενιά του τόσο καλή, ώστε να απομακρύνει από το μυαλό του ενδιαφερόμενου αγοραστή σκέψεις για την αγορά ενός Tesla Model 3;

 • 2018 MERCEDES-BENZ EQ 25/6

  Συνοδηγούμε στην Ισπανία το νέο EQC

  Το πρωτότυπο επιταχύνει στην έξοδο της στροφής με... αυτοπεποίθηση, τους μπροστινούς τροχούς να... τσιρίζουν, ενώ από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου γίνεται αισθητός και ένας ήχος υψηλών συχνοτήτων. Αυτό είναι το μέλλον της αυτοκίνησης, που φαίνεται να καταφθάνει βιαστικά...

 • 2018 KIA CEED 21/6

  Οδηγούμε στην Πορτογαλία το νέο KIA Ceed

  Τεχνολογική αναβάθμιση, αποπομπή της αποστρόφου από την ονομασία του, αποδοτικότεροι και οικονομικότεροι κινητήρες, αισθητική ανανέωση αλλά διατήρηση της σχεδιαστικής γραμμής του αμαξώματος. Αυτά είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά στοιχεία του καινούργιου KIA Ceed.

 • 2018 MERCEDES-BENZ C-CLASS 20/6

  Test Drive: Οδηγούμε τη νέα Mercedes-Benz C-Class

  Η πιο δημοφιλής και αναγνωρίσιμη Mercedes, το αυτοκίνητο που επί πολλά χρόνια έχει φέρει πελάτες και χρήμα στη φίρμα από τη Στουτγάρδη, ανανεώθηκε με ό,τι χρειαζόταν για να δείχνει και να είναι μια...baby S-Class.

 • 2018 RENAULT KADJAR 1.6 DCI 4WD 17/6

  Δοκιμάζουμε το Renault Kadjar 1.6 dCi 130 4WD

  Τη δική της διάσταση στην δημοφιλή κατηγορία των SUV βάζει η Renault με το Kadjar, προσθέτοντας στα ήδη γνωστά, το know-how για το πώς ένα αυτοκίνητο μπορεί να είναι χρηστικό.