Το Tesla Model S τώρα και ως station


Το Model S της Tesla έχει πολλές παραλλαγές σε ότι αφορά κινητήρες και μπαταρίες αλλά μόνο μια για το αμάξωμά του. Αυτό όπως πρόκειται να αλλάξει μιας και μια ολλανδική και μια βρετανική εταιρεία ετοιμάζουν εκδόσεις station του αμερικάνικου μοντέλου, έστω και περιορισμένης παραγωγής.

  • 20/12/2017

Και στις δύο περιπτώσεις το έναυσμα προέκυψε από πελάτες. Στην RemetzCars από έναν επίσης Ολλανδό συλλέκτη one of stations, που ήθελε και ένα Tesla για τη συλλογή του. Στην ολλανδική εταιρεία απευθύνθηκε όχι από πατριωτικά κίνητρα αλλά γιατί είχε εμπειρία, μιας και κατασκεύαζε… νεκροφόρες χρησιμοποιώντας σα βάση το Tesla S.

To πρώτο Shooting Brake θα είναι έτοιμο το Μάρτιο του 2018, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα 19. Υπεύθυνος για την εμφάνισή του είναι ο επίσης Ολλανδός Niels van Roij, που περιόρισε τις επεμβάσεις στο αμάξωμα στις ελάχιστες δυνατές -μέχρι τη μεσαία κολώνα τα πάντα είναι ίδια- προκειμένου να μην αυξηθεί υπερβολικά το κόστος. Από την άλλη το εσωτερικό του καθενός από τα 20 θα προσαρμόζεται στα γούστα του εκάστοτε ιδιοκτήτη.

Το Tesla Model S Shooting Brake που ετοιμάζει με τη σειρά της η βρετανική Qwest θα κοστίσει στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος χρειαζόταν χώρο για το σκύλο του, 70.000 λίρες, ενώ η 5η του πόρτα είναι εδώ πιο κάθετη σε σχέση με το Ολλανδικό.