Το Skoda Vision RS των 245 PS έχει ενδιαφέρον


Με 245 PS και πολύ ενδιαφέρουσα εμφάνιση το Vision RS δείχνει το μέλλον της Skoda σε δύο διαφορετικές κατηγορίες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/10/2018

Η Skoda μετά από αρκετά teasers παρουσίασε και επίσημα στο Παρίσι το πολύ ενδιαφέρον πρωτότυπό της. Το Vision RS που αποκαλύπτει προς τα που θα κινηθούν οι Τσέχοι τόσο σε ότι αφορά τα γρήγορα μοντέλα τους με τον κωδικό RS -χρονολογείται από το 1974- όσο και στην μικρομεσαίο κατηγορία. Όπου θα παρουσιάσουν το διάδοχο του Rapid.

To Vision RS πάντως τα καταφέρνει ιδιαίτερα καλά και στους δύο αυτούς ρόλους του. Από τη μια είναι δυναμικό και από την άλλη σύγχρονο και ευρύχωρο με τα δεδομένα της κλάσης, μιας και το μήκος του φτάνει τα 4,356 m και το μεταξόνιό του τα 2,65 m. Ενδεικτικό για τους χώρους του είναι το μεγάλο για τα δεδομένα της κατηγορίας πορτμπαγκάζ των 430 lt, ενώ η εμφάνισή του προσδιορίζεται από την μεγάλη, έντονη μάσκα και το καπό με τη δυναμική διαμόρφωση.

Στα ιδιαίτερα γνωρίσματά του περιλαμβάνεται το φωτιζόμενο σήμα της μάρκας από κρύσταλλο, η παρουσία ανθρακονήματος σε πολλά σημεία, καθώς και κρυστάλλου Βοημίας στα πίσω φώτα. Κρύσταλλο υπάρχει σε διάφορα σημεία και στο εσωτερικό, μαζί με ανθρακόνημα, ενώ ο σχεδιασμός προσδιορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό.

Το Skoda Vision RS κινείται από ένα plug-in υβριδικό σύστημα που αποτελείται από τον 1.5 TSI των 150 PS και έναν ηλεκτροκινητήρα 75 kW. Η συνδυαστική ισχύς είναι 180 kW ή 245 PS, ενώ υπάρχει μπαταρία 13 kWh. Η οποία φορτίζει σε οικιακό δίκτυο σε 2,5 h και εξασφαλίζει αμιγώς ηλεκτρική κίνηση για έως και 70 km. Ο σπορ προσανατολισμός πάντως επιβεβαιώνεται και από τις επιδόσεις, καθώς το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 7,1 sec και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 210 km/h. Όσο για τις εκπομπές CO2 είναι 33 g/km.