Το νέο Renault Clio θα είναι high-tech!


Για να αντιμετωπίσει τον έντονο ανταγωνισμό της κατηγορίας αλλά και την πίεση από τα SUV το νέο Clio θα ακολουθήσει μια νέα προσέγγιση. Η νέα γενιά του οποίου λέγεται πως θα είναι η πιο προηγμένη της κατηγορίας της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 4/7/2018

H Renault μπαίνει στην τελική ευθεία σε ότι αφορά το διάδοχο του ιδιαίτερα επιτυχημένου σούπερ μίνι της, του Clio. Η νέα γενιά του οποίου λέγεται πως θα είναι η πιο προηγμένη της κατηγορίας της. Ο λόγος για αυτό δεν είναι άλλον από την αντίσταση στα SUV που κερδίζουν ολοένα σε δημοτικότητα συμπιέζοντας τα παραδοσιακά μοντέλα, στα οποία συγκαταλέγονται και αυτοκίνητα σαν το Clio. Ταυτόχρονα και για τον ίδιο λόγο το γαλλικό μοντέλο θα αποκτήσει και μια πιο upper class εμφάνιση.

Το αισθητικό πρότυπο θα είναι φυσικά το αμέσως μεγαλύτερο μοντέλο στη γκάμα της Renault, που δεν είναι άλλο από το Megane. Από το τελευταίο θα προέρχεται και το στυλ του εσωτερικού, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν μια μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό. Η οποία, από πλευράς μεγέθους θα θυμίζει αυτή των Tesla, ενώ ψηφιακός θα είναι και ο πίνακας οργάνων. Από πλευράς εξοπλισμού το νέο Clio θα είναι ίσως το πρώτο της κατηγορίας του που θα μπορεί να εξοπλιστεί και με σύστημα ημιαυτόνομης κίνησης.

Οι κινητήρες βενζίνης θα είναι 1.000 cc και 1.330 cc. Ο πιο μεγάλος είναι αυτός που εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Mercedes και χρησιμοποιείται ήδη στην καινούργια A-Class. Ο κινητήρας diesel θα είναι ο καινούργιος των 1.500 cc σε διάφορες εκδόσεις απόδοσης. Αργότερα θα ακολουθήσει και μια ήπια υβριδική έκδοσή του, ενώ ένα plug-in υβριδικό προγραμματίζεται για το 2020.